Spoilers!

Komende week in GTST: Lamgeslagen lotgenoten en virulente vertrouwensbreuken

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger van de 6000e aflevering eindigde met een dramatisch incident tijdens het huwelijk van Sjors en Amir: de bruid en hun verlamde gast Romy worden getroffen door een kroonluchter die onverwacht naar beneden stort.

Ziekenhuisvrees

Sjors en Romy worden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis terwijl Amir en de rest van Meerdijk zich zorgen maakt in de wachtkamer van het AZM. Sjors blijkt er ernstig aan toe met mogelijk permanente schade aan haar longen. Ze moet een levensbedreigende operatie ondergaan. Amir voelt zich vreselijk en ziet de geschiedenis zich herhalen: Farah vond ook tijdens hun bruiloft de dood. Hij weet zeker dat iets in het leven niet wil dat hij trouwt en gelukkig is, maar Bing praat hem die onzin uit het hoofd terwijl Rik een oogje houdt op Lana. Uiteindelijk blijkt het allemaal mee te vallen: de operatie is geslaagd en Sjors zal volledig herstellen.

Moord of ongeluk

Ondertussen houden Aysen en Daan zich bezig met het kroonluchterincident. Ze ontdekken dat het geen ongeluk geweest kan zijn: er zijn voetstappen gevonden op de stoffige, afgelegen kerkzolder en het touw waar de kroonluchter aan hing is duidelijk met een mes bewerkt. Aysen mag dan wel hoofdrechercheur zijn, ze trekt nog altijd overhaaste conclusies: ze meent dat deze aanslag best weleens het werk geweest kan zijn van Bing, niet al te lang geleden wilde hij Amir uit jaloezie nog het land uit werken. De agenten kunnen de zaak echter niet hard maken, maar Bing is verbijsterd en ook Sjors kan het niet geloven als een bezorgde Nina de verdenking opbiecht.

Laura's nieuwe roeping

Daan heeft andere zaken aan z’n hoofd. Deze week heeft hij het helemaal gehad met Louise en hij besluit zijn immer schreiende dochtertje ter adoptie af te staan. Laura ontdekt waar hij mee bezig is en probeert op hem in te praten, waar hij uiteraard niet van gediend is. Dan stelt Laura een tussenoplossing voor: zij neemt Louise van Daan over, zodat ze niet voorgoed uit zijn leven verdwijnt en hij toch een band op kan bouwen met zijn dochter. Hoe vreselijk Daan de bemoeizuchtige bardame ook vindt, het idee bevalt hem prima. Hij spreekt met Laura af dat niemand dit hoeft te weten, ook Aysen niet. De zorg voor Louise valt Laura echter zwaar, ze kan het maar moeilijk combineren met haar werk in De Koning. Als schipperen niet helpt, neemt ze een drastisch besluit: ze dient per direct haar ontslag in.  

Mama, Shanti, Shanti, mama

Daan is niet de enige die worstelt met kwellende ouderschapskwesties. Deze week wordt duidelijk waarom Shanti zo schrok van Billy de Palma: het blijkt haar moeder te zijn. Shanti liep als tiener van huis weg en weet niet dat Billy haar eenvoudige cafetariaatje sindsdien heeft uitgebouwd tot Happy Peppy Fries, een dekmantel voor een groot drugsimperium. Billy had op haar beurt geen benul dat Shanti als nagelstyliste de kost verdient in Meerdijk, dus moeder en dochter staan versteld als Billy bij CS binnenloopt om haar nagels te laten bijwerken. Na de eerste shock is de sfeer al snel ijzig, zeker als ze onbedoeld oud zeer oprakelen: Billy verbijt de pijn en verzekert haar dochter dat ze wat haar betreft dood is. Daarna biedt ze haar nagels aan voor een opknapbeurt.

Linda vs Shanton

Shanti krijgt nog meer pijnlijke situaties voor de kiezen. De vechtscheiding tussen haar liefje Anton en vrouwlief Linda gaat een nieuwe fase in. Uit het echtscheidingsconvenant blijkt dat ze hem compleet kaal wil plukken: Linda eist zelfs de helft van al het geld dat Anton voor zijn kleinkinderen heeft gespaard. Anton laat niet met zich sollen en verklaart triomfantelijk dat hij weer in zíjn huis komt wonen. Hij voegt tot verbijstering van Linda de daad bij het woord en al snel moet de politie er aan te pas komen. Een pissige Aysen komt opdagen om te verklaren dat er niemand gearresteerd kan worden wegens huisvredebreuk. Linda en Anton zijn nog altijd in gemeenschap van goederen getrouwd en hebben dus evenveel recht om er te wonen. Anton en Linda leven daarom weer onder hetzelfde dak en de voormalige geliefdes halen alles uit de kast om elkaar zo snel mogelijk weg te pesten. Linda spoelt Antons beste drank weg en Anton slaat terug door Shanti een sleutel te geven en haar te vragen bij hem te komen wonen. Als ze het aanbod accepteert, is het huis al snel te klein.

Tiffy's stress

Al dit gekibbel is funest voor de sfeer in huize Bouwhuis en daar kan Tiffy absoluut niet tegen. Lucas en Flo maken zich zorgen over hun versgeinsemineerde draagmoeder/hartsvriendin. Stress is immers funest voor een zwangerschap, juist omdat het nog niet eens zeker is dat er een kleine op komst is. Daarom halen ze haar over nu al bij hen in te trekken, zodat Tiffy in alle rust kan wachten op wat komt. Maar Tiffy wordt nog nerveuzer van de twee continu kissebissende wenspapa’s. Het is duidelijk dat Lucas en Flo niet op één lijn zitten en daarom geeft Tiffy het stel een reiki sessie zodat hun energiehuishouding weer op orde komt. Ze hebben er baat bij en door haar goede daad voelt Tiffy zich ook een stuk meer ontspannen.

Ludo's louche lunch

Ludo baalt als hij tijdens een veiling naast een kostbaar, iconisch schilderij grijpt. Het werk zou een geweldige opsteker zijn geweest voor z’n nieuwe veilinghuis, maar een anonieme bieder had er net even meer voor over. Tot zijn verbijstering blijkt die bieder Billy de Palma: ze heeft het doek gekocht om dichter bij Ludo te komen. Hij mag het werk tegen zijn prijs van haar kopen in ruil voor een lunchdate zodat ze hem alsnog kan verleiden. Met overduidelijk ongemak stemt Ludo in en al snel staat de kreeftensoep en carpaccio op tafel in de Rozenboom. Ludo blijkt grotendeels ongevoelig voor haar charmes, maar net als hij het schilderij in handen heeft, komt Janine het restaurant binnen. Ze is verbijsterd als ze Ludo aantreft met Billy.Janine is in alle staten: dit is de zoveelste keer dat Ludo achter haar rug om dingen doet waar ze later achter moet komen. Ze begrijpt nu ook waarom therapeut Rob onlangs concludeerde dat er iets wringt in hun relatie. Daarom besluit ze Rob bij hen thuis uit te nodigen voor een gezamenlijke sessie, iets waar Ludo absoluut niet op zit te wachten. Hij is tot op het bot gekwetst, zeker als zijn vrouw duidelijk laat merken hem niet te vertrouwen. Volgens Janine pleegt hij door van alles voor haar te verzwijgen zelfs een vorm van overspel. Dit steekt Ludo: hij wil zijn vrouw juist niet belasten met zijn zaken nu ze het zo moeilijk heeft. De sfeer wordt grimmig en een tevreden Rob besluit zich discreet terug te trekken. Een teleurgestelde Janine kondigt aan naar de logeerkamer te verhuizen.

Jojo's liefdestwijfels

Een andere vertrouwenskwestie speelt zich af tussen Rover en Jojo. Iedereen is zo bezorgd om het lot van Sjors dat er weinig aandacht uitgaat naar het andere slachtoffer: Romy. Ze had het al moeilijk toen ze na een ongeluk in Lapland in een rolstoel terecht kwam. En nu ligt ze ook nog eens moederziel alleen in Meerdijk. Rover trekt zich haar lot wel erg aan, hij maakt zelfs een playlist voor haar en probeert iets te handtastelijk aan te pappen in het ziekenhuis. Romy bijt opvallend fel van zich af, maar Lana ziet toevallig hoe Rover zich voor haar uitslooft en besluit het Jojo te vertellen. In eerste instantie wil ze niets van de verdenkingen weten, maar het knaagt wel aan haar. Aan het eind van de week doet ze Rover een dronken bekentenis: ze wil hem gewoon niet kwijt en is daar wel bang voor. Rover stelt haar gerust: hij houdt alleen van haar. De waarheid in zijn hart is anders.

Romy's ambulante fixatie

Maar hoe zit het met Romy? Sjors en Amir maken zich ook zorgen om haar en daarom regelt Amir dat Romy overgeplaatst wordt naar de kamer van Sjors zodat ze ook wat meer aanspraak heeft en hij er voor beide vrouwen kan zijn. De welwillende Amir heeft totaal niet door dat Romy volledig op hem gefixeerd is en overduidelijk warme gevoelens voor hem koestert.

Met merkbare moeite ziet ze aan hoe klef het pasgetrouwde stel is. Haar frustratie groeit nog meer als Amir toestemming krijgt een nachtje te mogen slapen op de kamer. Romy had zich er veel van voorgesteld, maar moet machteloos toekijken hoe ze knus het bed delen. In het holst van de nacht trekt Romy het niet meer. Ze staat op, zet haar benen naast het bed en loopt dan met een doodse, maniakale blik in de ogen richting Sjors die wakker wordt als een verstikkend kussen op haar afkomt.


En verder: In Meerdijk kan het zelfs hartje april nog sneeuwen, Amir betreurt het verbod op veelwijverij en Jojo's oogrol draait overuren.

Meer over:

Reageren