Spoilers!

Komende week in GTST: Beschonken brokkenpiloten en het overhaaste overlijdensbericht

26 November 2020 20:30 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Nina die met al haar verdriet aanklopte bij Daan

Zuipschuit Daan

Daan is in eerste instantie sympathiek: hij biedt haar een luisterend oor en als ze weer wat gekalmeerd is brengt hij haar thuis. Hij weerstaat zelfs het aanbod om even naar boven te gaan voor een borrel, maar de intieme sfeer slaat om in ruzie als Nina over Bing begint. Daan weet het zeker: ze gebruikt hem alleen maar. Zodra Bing terug is kan hij weer stikken.

Boos en verdrietig vertrekt hij richting De Koning waar hij het op een zuipen zet. De volgende ochtend stommelt hij het Paleis in waar Tiffy bezorgd op hem wacht. Daan beweert dat hij de nacht heeft doorgewerkt en gaat dan doodop en lam met Louise in de auto richting het huwelijk van Rik en Shanti.

Hij voelt zich zo belabberd dat hij als oppepper de fles drank uit zijn huwelijkscadeau graait en opdrinkt. Hierdoor gaat het onherroepelijk mis als hij tijdens het autorijden zijn aandacht verliest, moet uitwijken en zo een eenzijdige botsing veroorzaakt. Louise wordt gelanceerd in haar kinderzitje en raakt gewond. 

Daan schrikt zich rot, maar Louises verwondingen lijken mee te vallen: op een bloederige schram op haar voorhoofd na is er niks aan de hand. Hij rijdt snel door naar de trouwlocatie waar hij een argwanende Tiffy treft die niets van zijn smoesjes gelooft over een klapband.

Tijdens de bruiloft houdt Daan zich groot, maar als Nina heel vriendelijk een babbeltje met hem wil maken, wordt het hem teveel. Hij begint weer te drinken, tot schrik van Tiffy die ziet hoe hij stomdronken weer achter het stuur wil kruipen. Ze grijpt in door Louise mee te nemen en Daans autosleuteltjes af te pakken.

Stefano’s sobere soiree

Rik en Shanti bereiden zich op eigen wijze voor op hun grote dag. Shanti krijgt onverwacht Rikki te logeren. Ze wil de nieuwe vrouw van haar vader wat beter leren kennen en het blijkt direct te klikken tussen de twee.

De volgende ochtend krijgt ze al vroeg Billy op bezoek die wat ontroerende cadeautjes heeft voor haar dochter in de traditie van ‘something old, something new, something borrowed, something blue’. Daarna stelt Billy een tijdelijke wapenstilstand voor met Nina om Shanti’s dag niet te verpesten.

Rik hoopte lekker op tijd te gaan slapen, maar Stefano belt aan met hele andere plannen. Tegen Riks wil in gaan de glazen vol en wordt ‘een klein drankje’ al snel meerdere flessen. De volgende ochtend worden ze op de bank wakker gemaakt door Jojo en Ilyas.

Rik schrikt zich rot en haast zich om op tijd bij Shanti te zijn om haar in stijl op te halen. Daar krijgt hij een nieuwe verrassing: Shanti verschijnt in motorpak. Ze heeft in het geheim haar motorrijbewijs gehaald en speciaal voor vandaag een motor gehuurd zodat ze haar aanstaande naar het altaar kan rijden. Rik kan zijn geluk niet op.

Een mooie dag

Het huwelijk van Rik en Shanti is een dag om nooit te vergeten. Ceremoniemeester Saskia heeft de regie strak in handen en iedereen krijgt z’n moment om te stralen. Alle ogen zijn op Shanti gericht als ze in haar jurk verschijnt en Laura heeft een ontroerende speech voorbereid waarin ze Riks moeder Maria niet vergeet.

Rik en Shanti genieten van elk moment, zelfs als hun vrienden mooie en best wel gênante herinneringen aan hun tijd ophalen. Zelfs Bing heeft nog een videoboodschap voor Rik ingesproken. Hun leven samen kan niet mooier beginnen.

Demi’s donkerbruine vermoeden

Demi voelt zich al weken wat slapjes, heeft last van misselijkheid en merkt dat haar borsten opgezwollen zijn. Nadat ze haar symptomen heeft nagezocht op Vindie komt ze tot de conclusie dat ze mogelijk in verwachting is. Ze schrikt, maar besluit haar jongste geheim voorlopig te verzwijgen.

Henk charmeert Lydia

Laura kan haar geluk niet op als ze eindelijk van haar mitella verlost is. Om het te vieren, trakteert ze Henk op koffie met gebak in CS. Daar lopen ze Lydia tegen het lijf en Laura besluit nog een keer voor matchmaker te spelen. Ze zorgt dat Lydia bij hen komt zitten en maakt zich daarna discreet uit de voeten.

Henk en Lydia blijken wonderwel te matchen en lachen heel wat af, zeker als ze ook nog eens een borrel doen in De Koning. Op weg naar huis komen ze Laura tegen die het ineens toch wel lastig vindt om haar twee vrienden zo innig samen te zien. 

Ludo’s testament

De familie Sanders komt achter Ludo’s wilsbeschikking. Een extra beladen moment voor Janine die een brief ontvangt die Ludo kort voor zijn verdwijning nog bij het testament had gedaan. Na enige aarzeling opent ze de brief en leest ze zijn hartverwarmende afscheid: hij wil dat ze doorgaat met leven en een nieuwe liefde vindt.

Uit het testament blijkt dat Janine de villa en de inboedel erft, al twijfelt ze of ze er zonder Ludo wil blijven wonen. Ze besluit spullen van haar man weg te doen, te beginnen met zijn golfclubs die Anton met enige tegenzin aanneemt. Nina staat voor een grotere verrassing: in het testament wordt ze genoemd als de nieuwe eigenaar van het veilinghuis.

Nina is totaal in shock: hoe kan ze dit ooit allemaal combineren met haar eigen werk voor CS en La Nina? Laat staan haar gezin en hoe moet het straks als Bing thuiskomt en haar hulp nodig heeft? Ze dreigt helemaal door te draaien, maar dankzij Stefano en Amelie kalmeert ze wat. Het veilinghuis draait prima, ze kan zich rustig laten inwerken en dan komt ’t helemaal goed.

Richards plannen

Richard probeert Billy wederom over te halen om mee te doen met zijn wraakplan tegen Janine en de rest van de familie Sanders. Ze heeft er toch geen oren naar: het is verspilde energie, ze heeft niets tegen Janine en een dode alles afpakken is erg laag. Richard lijkt haar gelijk te geven, maar hij blijft de Sanders clan observeren. Zo krijgt hij ter ore dat het testament van Ludo bij de notaris ligt, wat hem weer op een idee brengt.

Hij laat zijn mannetjes digitaal inbreken om te horen welke erfgenamen wat krijgen. Het feit dat Nina het veilinghuis krijgt prikkelt Richard: ze is zo labiel dat de boel in handen krijgen kinderspel lijkt. Richard doet een laatste, succesvolle poging om Billy aan boord te krijgen: hij belooft haar een 50-50 aandeel in het veilinghuis én een kostbaar werk dat binnenkort onder de hamer gaat. Het is genoeg om De Palma overstag te laten gaan. Maar dan moet hij wel tegen Shanti zwijgen over de ware reden dat ze langer in Meerdijk blijft.

Ludo’s lot

In een afgesloten, viezig compartiment met lege flessen water, wordt iemand wakker die verdacht veel op de doodverklaarde Ludo Sanders lijkt. Hij zit al meer dan drie weken moederziel alleen op een verlaten booreiland midden op zee. Met weinig drinkwater, beschimmeld voedsel en geen realistische kans op redding lijkt de situatie uitzichtloos. Maar de geest van Janine houdt Ludo op de been. Hij zal ontsnappen.

Tiffy slaat alarm

Tiffy maakt zich aan het eind van de week nog altijd grote zorgen om Daan. Hij verwaarloost zichzelf, drinkt steeds meer en weigert elke vorm van hulp. Ten einde raad klopt ze aan bij Rik en Shanti die net terug zijn van hun huwelijksreis.

Tiffy legt uit wat er gaande is: ze is bang dat Daan zichzelf en Louise onbedoeld iets aandoet. Dat is voor Rik genoeg reden om zijn nichtje direct op te halen uit het Paleis waar Daan wederom dronken rondloopt. Rik is duidelijk naar zijn broer: hij krijgt Louise pas terug als ‘ie zijn leven weer op de rit heeft.

En verder: Van Judith ontbreekt ieder spoor, Billy is 28 miljoen waard en Rik krijgt een niet te versmaden huwelijkscadeau.

Meer over