Spoilers!

Komende week in GTST: Mislukte manipulaties en het aandoenlijke afscheid

19 november 2020 20:34 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Judith die zich voordeed als Linda om zo een verkeerd recept aan de apotheek door te geven.

Judith stookt verder

Uiteraard slaat de apotheker alarm en die melding schiet Anton in het verkeerde keelgat: hoe kon zijn vrouw en doktersassistente nou zo dom zijn? Als ze ook nog eens haar fout niet wil toegeven en boos wordt, gaat het al snel van kwaad tot erger. Judith kijkt van een afstandje vol genoegen toe: haar plan werkt prima.

Judith maakt zich steeds onmisbaarder voor Linda terwijl de ruzie met Anton door ettert. Ze helpt Linda bij het schrijven van haar afscheidsspeech voor Ludo en springt bij als ze het tijdens de dienst te kwaad krijgt. Later die avond worden ze samen dronken om hun ellende te vergeten en ontdekt Judith dat Anton een notoire vreemdganger is met meerdere buitenechtelijke kinderen. Het brengt haar op een idee.

Judith doet zich voor als Anton en maakt met zijn persoonlijke informatie een profiel aan op datingapp Relatie Roulette. Uiteraard laat ze als bezorgde vriendin het profieltje zien dat volgens haar wel erg op Anton lijkt. Hoeveel huisartsen die van schaken, Bruce Springsteen en jongere vrouwen houden kent Meerdijk immers? Linda lacht het eerst weg, maar kan het later toch niet laten ook een profiel te maken op de app. Onder haar profielnaam Vlinder31 legt ze contact, zonder te beseffen dat Judith achter alles zit. De twijfel groeit als een splijtzwam als Judith precies reageert zoals Anton.

Maar Judiths plan mislukt: Anton en Linda zijn eerlijk naar elkaar, geloven dat ze allebei niets te maken hadden met zowel het recept als de dating app en lijken weer hechter dan ooit. Judith moet iets anders verzinnen.

Shanti’s singlesfuif

Billy kreeg vorige week carte blanche om het vrijgezellenfeest van Shanti te organiseren en komt haar dochter thuis verrassen na een lange werkdag. Shanti krijgt een gekke pruik en een foute jurk aan en moet mee naar Boks waar al haar vriendinnen wachten voor een gezellige karaokeavond met Hollandse hits.

Billy heeft flink uitgepakt en Shanti is trots op haar moeder die het zelf ook niet droog houdt tijdens haar openingsspeech. Maar de goede sfeer slaat al snel om als Billy halverwege de avond verdwijnt uit Boks na een toevallige eerste ontmoeting met Richard van Noten. Ze hebben direct een klik en Billy verlaat zonder mededeling het feestje om de avond in bed te eindigen met Richard. Shanti komt teleurgesteld thuis, waar Rik realistisch is: zo is je moeder nu eenmaal.

Shanti blijkt later in de week behoorlijk traditioneel ingesteld. Ze wil dat Rik de laatste dagen voor hun bruiloft ergens anders gaat logeren. Hij denkt eerst dat het een grap is, maar Shanti is stellig. Rik wil eerst op de bank bij Julian en Saskia, maar dat vindt ze nog te dichtbij: daarom verkast hij naar huize Amir.

When Billy met Richard…

Richard is gefascineerd door Billy na hun eerste keer. Voor het eerst treft hij een vrouw die niet onder de indruk is van zijn rijkdom en zich onder geen voorwaarde laat commanderen. Ze draaien speels om elkaar heen, maar lust slaat bij Richard om in een kans als hij hoort dat Billy de ex-vrouw van Ludo is.

Als hij haar begint uit te horen over de dagen met Ludo, heeft Billy al snel door wat er speelt: Richard wil het veilinghuis overnemen om zo zijn overleden rivaal een trap na te geven. Ze adviseert Richard het niet te doen, maar hij onthult zijn ware doel: Janine heeft hem vernederd en hij wil wraak nemen door haar en Ludo’s erfgenamen alles af te pakken. En Billy mag hem daarbij helpen.

Laura’s koppelpoging

Het dringt maar niet door tot Henk dat Laura absoluut geen romantische gevoelens voor hem heeft. Ze probeert hem zelfs heel subtiel te koppelen aan haar nieuwe vriendin Lydia, die daar niet van gediend is. Henk blijft vervolgens versierpogingen ondernemen tot Laura hem keihard moet vertellen dat ze zich totaal niet tot hem aangetrokken voelt.

Henk is uit het veld geslagen door de afwijzing en er gaan dagen overheen voordat hij Laura weer onder ogen durft te komen. Ze weten ondanks het ongemak hun vriendschap te herstellen en Henk besluit bij Lydia langs te gaan om excuses te maken én te vragen om een kans haar te laten zien dat hij heus een gentleman kan zijn.

Demi’s dilemma

Julian, Marwan en Ilyas komen Bas en zijn vrienden op het spoor, de klasgenoten van Demi die de buurtsuper overhoop hebben gehaald om haar te vernederen. De confrontatie loopt bijna uit de hand als Bas het waagt Demi een hoer te noemen.

Daan komt op het handgemeen af en hij kan het trio direct inrekenen: ze waren al herkend op de camerabeelden uit de winkel. Maar waarschijnlijk komen ze er alleen met een lichte taakstraf van af, tenzij Demi aangifte doet tegen het stel. Na heel wat twijfel laat ze zich overhalen een verklaring af te geven aan rechercheur Alex de Boer, maar ze zwijgt over haar tijd als Dominique op Smoellaria. De Verduyntjes zijn opgelucht na de aangifte en Merel heeft met school geregeld dat Demi een antipestfilm mag maken, maar Demi zit helemaal niet op dat soort ideeen te wachten. Ze rent boos weg van huis, tot ontsteltenis van Julian.

Als Marwan hoort van Demi’s verdwijning, gaat hij haar zelf zoeken. Ze hebben een goed gesprek met een glaasje cola en Marwan geeft haar een welverdiende peptalk. Helemaal happy en gerustgesteld gaat Demi weer naar huis en kan ze haar familie vertellen dat ze de pestfilm heus wel ziet zitten.

Ludo’s laatste saluut

De familie Sanders komt samen om afscheid te nemen van Ludo. Janine heeft het vreselijk moeilijk, maar voelt zich gesteund door iedereen, waaronder Stefano die zoals beloofd aanwezig is bij de plechtigheid.

Na de openbare dienst gaat de familie Sanders naar het strand om hun afscheidsbrieven aan Ludo per flessenpost met de zee te delen. Janine heeft nog een apart afscheidsmoment met haar geliefde en laat zich in het water zakken waar zijn stoffelijke resten vermoedelijk liggen. Eenmaal thuis is Janine blij met haar familie: samen gaan ze Ludo trots maken.

De volgende stap is Ludo’s officiele doodverklaring. Zijn zaakwaarnemer Thomas regelt alle juridische zaken in het bijzijn van Janine, Nina en Lucas. Vooral Nina heeft het er vreselijk zwaar mee: ze kan niet geloven dat haar vader nu echt dood is en wordt razend als Janine kort daarop rustig met Amelie over zaken begint.

Nina’s tweede keuze

Nina stormt weg richting het revalidatiecentrum waar Bing zit. Hij vindt het heel vervelend voor haar, maar is eigenlijk te druk met zichzelf om aandacht aan haar problemen te besteden. Zolang hij nog niet goed kan lopen met zijn prothese, wil Bing alleen gelaten worden.

Intens verdrietig vlucht Nina wederom weg. Ditmaal klopt ze in tranen aan bij Daan, die wat verbouwereerd open doet. Niet in de laatste plaats omdat hij zojuist de verlovingsring van zijn afgewezen aanzoek heeft verkocht.En verder: Henks vroegere bijnaam is Snelle Henkie, Judith is best te porren voor seks met ongebonden mannen en we zien Lydia voor het eerst in burger.

Meer over