Spoilers!

Komende week in GTST: Moegestreden moeders en de subtiele snoepreisjes

14 september 2023 10:58 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers! 

De cliffhanger eindigde met Nina die bezwoer dat ze helemaal okay was met de wijze waarop Monica ineens deel uitmaakt van hun leven.

Manu heeft twee mama’s

Lang blijft ze niet senang. Als Manu ziek is en met Monica belt om een speelafspraak met James af te zeggen horen Nina en Bing voor het eerst hoe hij haar mama noemt. Nina vecht tegen haar tranen terwijl ze voor Manu zorgt. Later drukt ze hem op het hart dat het okay is dat hij Monica mama noemt, ze is immers ook zijn moeder.

Manu noemt Monica 'mama'
Manu noemt Monica 'mama'

Maar later die dag krijgt ze opnieuw een schok te verwerken. Monica heeft contact gezocht met Bing die thuiskomt om haar het slechte nieuws te vertellen. Ondanks alle eerdere beweringen wil Monica nu toch co-ouderschap over Manu. Nina is razend: nu raken ze hem echt kwijt.

Bing heeft slecht nieuws
Bing heeft slecht nieuws

Ze wordt ook boos op Bing als ze denkt dat hij al heeft toegezegd het te zullen overleggen, zodat Nina uiteindelijk de boeman lijkt. Maar Bing heeft het voorstel al afgewezen. Co-ouderschap is uitgesloten, maar een omgangsregeling is gezien de situatie niet eens onverstandig. Bing en Nina zijn het er over eens: zij blijven bepalen wat er gebeurt met Manu.

Nina en Bing houden hun poot stijf
Nina en Bing houden hun poot stijf

Merels illegale onderzoek

Merel doet haar best om er zoveel mogelijk voor Stefano te zijn, maar ze is ondertussen druk met school, werk én haar eigen onderzoek naar de kettingbotsing. Ze weet zeker dat Margriet er bij betrokken is, helaas geeft Jonathan in eerste instantie nul op het rekest.

Jonathan houdt Merel op afstand
Jonathan houdt Merel op afstand

Dat weerhoudt haar er niet van om illegaal de bestanden van het politieonderzoek naar de botsing te kopiëren om thuis bij Ludo en Janine in de materie te duiken. Ze besluit Jonathan met haar bevindingen te confronteren, maar hij is niet zo onder de indruk. Zeker omdat duidelijk is dat ze tegen alle regels in vertrouwelijke politie-informatie op haar privé laptop heeft.

Merel gaat haar boekje te buiten
Merel gaat haar boekje te buiten

Maar Merel geeft niet zomaar op: ze besluit de taxi-dienst te benaderen die Margriet op de avond van de bruiloft eerder naar huis bracht. Met een smoes en een schuilnaam zoekt ze contact met de chauffeur omdat ze iets wil weten over de rit. Tot haar verrassing weet de man nog dat Margriet eigenlijk al na een paar honderd meter uit is gestapt.

Merel ontdekt de waarheid over de taxi-rit
Merel ontdekt de waarheid over de taxi-rit

Ludo's koppige standvastigheid

Janine kan haar verbazing met moeite verbergen als ze hoort dat Ludo zonder haar medeweten heeft geregeld dat Merel bij hen is ingetrokken. Ze vindt het niet erg dat Merel er is, maar dat hij niet eens de moeite heeft genomen het te overleggen steekt haar. Ze dwingt Ludo om de situatie eerlijk te bekijken.

Janine is verrast door haar onverwachte huisgast
Janine is verrast door haar onverwachte huisgast

Het is logisch dat ze tegenover Stefano niets laten merken, maar ze moeten naar elkaar open kaart kunnen spelen. Hoe zeer iedereen ook inzet op 100 procent herstel, het is ook mogelijk dat hij nooit meer volledig geneest. En wat dan? Ludo wil er niets van weten en loopt weg.

Janine dwingt Ludo realistisch te zijn
Janine dwingt Ludo realistisch te zijn

Ludo doet alles om het Stefano naar de zin te maken en cijfert zichzelf er volledig bij weg. Als Stefano vraagt een intiem diner te regelen voor hem en Merel om te vieren dat hij weer een half uur rechtop kan zitten haalt Ludo alles uit de kast.

Ludo en Janine helpen Stefano om Merel te verrassen
Ludo en Janine helpen Stefano om Merel te verrassen

Daarbij vergeet Ludo alles, ook dat hij een schaakafspraak met Luuk had die zich zorgen maakt om zijn vriend. De dokter adviseert hem rust te nemen en te ontspannen. Ludo volgt dat advies op door een romantische verrassing voor Janine te plannen.

Luuk vindt dat Ludo beter voor zichzelf moet zorgen
Luuk vindt dat Ludo beter voor zichzelf moet zorgen

Maar als ze thuiskomt en vol verwachting naar hem op zoek gaat, blijkt hij al in slaap te zijn gevallen. Het maakt Janine niet uit, ’t is fijn dat ze weer even samen zijn. Ook zíj wil het beste voor Stefano.

Ludo en Janine vormen weer één front
Ludo en Janine vormen weer één front

Stefano’s verborgen pijn

Stefano houdt zich groot tijdens zijn revalidatie. Hij moet en zal zo snel mogelijk vooruitgang boeken. Dat hij met Merel kan dineren is een grote overwinning, maar hij weigert aan te geven wanneer het teveel wordt. Ze blijven langer dan de gestelde 30 minuten aan tafel en Stefano betaalt die prijs ’s nachts als hij vreselijke krampen in zijn benen krijgt.

Stefano houdt zich groot
Stefano houdt zich groot

Hij verbergt de pijn voor Merel die nietsvermoedend naar haar werk gaat terwijl Stefano stilletjes ligt te creperen. Ludo schrikt zich rot als hij hem verkrampt van pijn aantreft en laat direct de verpleging komen. Hij is woest op Merel maar Stefano wijst hem terecht: dit is allemaal zijn eigen schuld. De schade valt mee, maar voorlopig mag hij niet meer rechtop zitten.

Stefano neemt het op voor Merel
Stefano neemt het op voor Merel

Mats gevonden

Mats komt niet opdagen voor werk in Boks waardoor Rik gedwongen moet bijspringen. Bing en Rik zijn al klaar hem te ontslaan, maar Mats blijkt met een fikse wond aan zijn been rond te lopen. Als hij zich bij Luuk meldt voor zorg schrikt hij als de arts over het ziekenhuis en zijn Burgerservicenummer begint.

Mats mijdt medische zorg
Mats mijdt medische zorg

Mats vlucht weg uit de praktijk en loopt door Meerdijk op zoek naar wat te eten. Hij neemt op weg naar huis wat koeken mee uit CS. Rik is hem ongemerkt gevolgd om de jongen eens goed de waarheid te zeggen, maar Rik schrikt als hij ontdekt dat 'thuis' voor Mats een provisorisch tentje in de bosjes is.

Mats blijkt dakloos
Mats blijkt dakloos

Julians blijvend gemis

Julian houdt zich groot, maar hij mist Saskia enorm. Zeker nu ze zo druk is met Demi die op het punt staat haar eerste huidtransplantaties te krijgen. Hij stuurt appjes maar hoort niks terug. Om zijn gedachten te verzetten gaat hij een potje poolen in Bings nieuwe mancave.

Julian mist Saskia
Julian mist Saskia

Maar daar blijkt Elisa ook aanwezig. Ze spelen samen tegen Rik en Bing die die met stijgende verbazing toekijken hoe soepel en intiem Julian en Elisa met elkaar omgaan. Na afloop wil Julian nog een drankje doen met Elisa die hem de wacht aanzegt: ze had wel degelijk het idee had dat hij met haar flirtte.

Er broeit iets tussen Julian en Elisa
Er broeit iets tussen Julian en Elisa

Julian is oprecht verbaasd en verrast: dit was echt niet zijn intentie. Elisa biedt haar excuses aan, maar het eindigt hoe dan ook bijzonder ongemakkelijk. Zeker als Julian later thuis eindelijk een appje van Saskia krijgt.

Een beladen bericht na een verwarrende dag
Een beladen bericht na een verwarrende dag

Steef maakt vrienden

Steefs ontgroeningsweek gaat verder met een bootcampdag. Hij maakt indruk op corpsmaatje David door afgezet te worden door Merel in de luxe dienstwagen van Ludo. De twee trekken samen op maar tijdens de hindernisbaan krijgt David door alle inspanning en de kater een angstaanval.

Steef helpt David bij zijn paniekaanval
Steef helpt David bij zijn paniekaanval

Steef weet David met zijn eigen ervaringen te kalmeren en dat schept een band. Zeker als ze later in De Koning zijn vader Conrad tegen het lijf lopen. Steef zwijgt over Davids angstaanval en doet net of hij veel beter was, tot groot genoegen van Conrad.

David vraagt Steef mee
David vraagt Steef mee

David vraagt Steef later of hij mee gaat lunchen met zijn vader in De Rozenboom. Steef ziet het niet echt zitten, maar stemt toch in. Davids voorspelling komt uit: Conrad test Steef uit om te zien wat voor vlees ie in de kuip heeft.

Steef moet zich bewijzen
Steef moet zich bewijzen

Hij bestelt voor iedereen aan tafel en staat erop dat ze slakken en coquilles eten. Steef komt door de ballotage en krijgt de uitnodiging om eens een weekendje mee te gaan naar hun vakantiehuis in Marbella. Ook weet Conrad eventueel nog wel een goede plastisch chirurg voor Demi in Duitsland.

Steef maakt connecties
Steef maakt connecties

Julian is blij dat z’n zoon het zo naar zijn zin heeft gehad, maar het steekt hem ook wel dat hij als eenvoudige arbeider Steef nooit al die rijkdom en luxe kan geven. Bing voelt met ‘m mee: hij heeft niets te klagen, maar het valt niet mee om Ludo Sanders als schoonvader te hebben.

Julian deelt zijn zorgen met Bing
Julian deelt zijn zorgen met Bing

Linda’s tripje

Linda krijgt onverwacht het verzoek van de baron om dezelfde dag nog naar Parijs te komen waar ze in haar rol als wedding planner samen de chique cateraar kunnen keuren. Ook staat een bezoek aan de trouwlocatie op het programma. Luuk stuurt haar met een gerust hart weg, al lijkt Linda even bang dat de baron haar gaat proberen te versieren.

Linda moet onverwacht naar Frankrijk
Linda moet onverwacht naar Frankrijk

Het reisje blijkt een unaniem succes. Linda heeft zelfs meer budget gekregen om alles uit te voeren wat ze bedacht heeft. Ze ziet al een nieuwe toekomst voor zich als high-end wedding planner. Luuk is blij, maar ook wat bezorgd: hun eigen bruiloft zal schril afsteken tegen al die weelde. Dat vindt Linda niet erg: ze wil het liefst klein en intiem trouwen.

Linda onthult haar eigen trouwplannen
Linda onthult haar eigen trouwplannen

Margriet biecht op

Aan het eind van de week heeft Merel zoveel bewijs verzameld dat Jonathan bereid is met zijn moeder te gaan praten. Margriet houdt alle pogingen tot contact op afstand, waardoor hij en Merel besluiten haar thuis op te wachten.

Margriet krijgt onverwacht bezoek
Margriet krijgt onverwacht bezoek

Margriet schrikt en wil weg als Merel begint over haar schoen bij het ongeluk, maar uiteindelijk breekt ze en biecht ze alles op. Zij was degene die de kettingbotsing heeft veroorzaakt.

Margriet lucht haar hart
Margriet lucht haar hart

En verder: Stefano blijkt nog erecties te kunnen krijgen, De Koning is iedere dag een zandbak en we ontdekken het geheim van Steefs kapsel.

Steef houdt van hairspray
Steef houdt van hairspray

Meer over