Spoilers!

Komende week in GTST: Onverwacht ouderschap en de comeback carrousel

30 september 2021 19:37 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Daan die op het spoor kwam van Indra Kalkhoven.

Indra is terug

Daan zorgt ervoor dat Indra wordt opgespoord en binnengebracht voor verhoor, terwijl zijn baas commissaris Groen hem aanspoort haast te maken met de zaak Rinaldi. Zonder lijk is er geen reden het onderzoek nog langer voort te zetten. Daarbij kunnen ze Daan niet te lang missen voor regulier politiewerk.

Indra doet net alsof ze Leon niet kent, maar Daan speelt het handig en confronteert haar langzaam met wat hij over haar weet. Bij het zien van foto’s van Richard, Ludo en Janine heeft hij Indra te pakken. Ze laat niets specifieks los, maar Daan weet dat er meer speelt. Hij gaat bij Janine langs en doet net alsof hij alles al weet van Indra.

Janine weet zich er met wat hulp van Lydia aardig uit te redden, maar ze schrikt zich wild. Ze nodigt Indra uit om hun verhalen op elkaar af te stemmen en geen moment te vroeg, want kort daarop laat Daan haar oppakken voor verhoor. Dit is de druppel voor commissaris Groen die de rechercheur echt nodig heeft op andere zaken. Hij zet het onderzoek stil en laat Indra gaan. Richard, Janine en Ludo zijn als een kind zo blij als ze het nieuws horen.

Waar is Wilma

Ludo en Richard kibbelen over de vraag hoe ze Billy op kunnen sporen. Richard wil er een hacker op zetten, een idee waar Ludo fel tegen is maar hij zet het stiekem toch door. Ludo heeft zijn eigen plan dat hij weigert te delen met Van Nooten. De mannen staan fel tegenover elkaar, maar kunnen elkaar niets maken.

Uiteindelijk zorgt Daan dankzij Shanti voor een doorbraak. Hij vangt toevallig op dat Billy’s echte naam Wilma Vening is, waardoor hij zijn onderzoek kan voortzetten. Richard ontkent iets te weten van Billy’s dubbele identiteit, maar daardoor gaan wel alle alarmbellen bij hem rinkelen. Hij informeert Ludo en Janine.

Ludo neemt een hard besluit: Daan moet onschadelijk gemaakt worden. Hij huurt een mannetje in om belastende informatie over de rechercheur te verzamelen die hem buiten spel kan zetten. Ondertussen heeft Daan de locatie van Wilma achterhaald: ze ligt ergens te bakken in de zon.

Saskia’s stressvolle bestaan

Nu Saskia meer thuis is, merkt ze dat het kiezen van een vervolgopleiding en een gezin draaiende houden zo goed als onmogelijk is. Naast baby Tom zijn de kinderen, hond Dolly en opa Henk ook stoorzenders. Ze weet echter wel dat ze zich wil toeleggen op een cursus diabetesbegeleiding.

Ook op haar werk is Saskia niet helemaal veilig. Roman staat erop dat de hele praktijk een borrel gaat doen in De Koning om het weekend in te luiden. Saskia laat zich verleiden om nog gezellig te blijven als Linda en Anton al naar huis gaan. Een bezorgde Julian komt haar uiteindelijk zoeken. De Verduyntjes hebben niks door van de intenties van die aardige dokter Roman.

Linda’s indiscretie

Linda ontdekt tussen het medisch afval van de huisartsenpraktijk de erectiepillen van Anton en zit vol vragen. Uiteraard wil Anton het er zelf niet over hebben, dus neemt ze Janine in vertrouwen. Die vindt het vooral rot voor Anton, maar als Linda het er later met haar man over heeft wordt hij woedend als hij hoort dat Linda zijn erectieproblemen met de wereld deelt.

Anton biecht zijn erectiestoornis op aan Ludo die er eigenlijk ook geen raad mee weet. Maar Linda negeren is zeker niet de oplossing. Eenmaal thuis besluit het stel ’t gesprek aan te gaan op de wijze waarop Anton tegen een patiënt zou praten die met hetzelfde probleem kampt. Ze concluderen dat er met liefde, geduld en meer aandacht voor het voorspel ook veel te genieten valt.

Later in de week komen de pillen aan die Roman had voorgesteld. Anton heeft er een hard hoofd in en Linda kan het woord ‘erectie’ niet meer horen. Het stel gaat gewoon gezellig naar bed, de rest wijst zich vanzelf.

Afscheid met herinneringen

Sami is klaar om Ilyas mee te nemen naar Marokko waar er meer familie is om op zijn extreem vergeetachtige zoon te letten. Marwan staat erop dat zijn broer een groot afscheidsfeest krijgt, maar Jojo heeft daar helemaal geen behoefte aan. Hij is haar toch allang vergeten. Na lang pushen besluit ze alsnog te komen.

Het is naar omstandigheden een feestelijke avond. Ilyas geniet, al weet hij niet zeker wat er precies gaande is. Bing heeft voor Sami een envelop met inhoud, een bonus voor al het harde werk dat Ilyas in Boks gedaan heeft. Genoeg om hem lange tijd in Marokko te onderhouden.

Aan het eind van de avond neemt een emotionele Jojo stilletjes afscheid van llyas die wonderwel ineens weer weet dat ze diabetes heeft en dat ze laag in haar suiker zit. Door deze opleving neemt ze een radicaal besluit: ze wil mee naar Marokko.

Bing vindt het een vreselijk slecht plan: ze weet niet hoe lang het nog gaat duren, spreekt de taal niet en komt bij een vreemde familie terecht. Jojo is niet voor rede vatbaar en Bing kan uiteindelijk niets anders dan zijn zus, Sami en Ilyas naar het vliegveld rijden.

De papa van Tom

Demi brengt Tom met het lood in de schoenen naar het kinderdagverblijf voor zijn eerste proefdagje. Ze voelt zich zo vreselijk dat ze haar kind heeft achtergelaten dat ze uitgerekend bij Marwan steun zoekt. Hij troost de moeder van zijn kind en stelt voor samen Tom wat eerder op te halen. Ze lijken net een echt gezinnetje, zeker als Marwan blijft eten bij de Verduyntjes.

De papa van Shanti

Na lang wikken en wegen hakt Shanti de knoop door: ze trekt de stoute schoenen en haar mooiste kleren aan om langs te gaan bij haar vader Pieter op zijn wijnchateau. Als ze aankomt, ziet ze hoe de nietsvermoedende familie een verjaardagsfeestje viert. Ze wil al het geluk niet verstoren en maakt rechtsomkeert.

Helaas lukt het haar niet ongemerkt weg te komen. Haar auto weigert dienst en wie komt daar als redder in de nood aan? Pieter. Nog steeds weet ze niets te zeggen als hij haar met tractor en al weer op weg helpt. Eenmaal thuis bij Rik geeft ze toe dat ze het idyllische plaatje niet wilde verstoren.

Rik begrijpt zijn vrouw, maar is ook nuchter: het is voor haar net zo goed een vervelende situatie. De volgende dag rijdt hij samen met Shanti terug naar het wijnchateau waar ze Pieter confronteert met haar afkomst. De naam ‘Wilma Vening’ raakt hem zichtbaar.

En verder: Merel gaat op excursie met school, Janine stelt voor dat Lydia bij Bing komt helpen en diezelfde Bing was even vergeten dat het Arabisch van rechts naar links gelezen wordt.

Meer over