Op weg naar Marokko

GTST neemt afscheid van twee vaste spelers

29 september 2021 08:53 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Een verrassende wending in GTSTDe makers van de soap schrijven niet één maar twee vaste personages uit de serie. Zowel Hamza Othman als Stephanie van Eer pakken hun koffers.

Op Videoland is te zien hoe hun personages Jojo en Ilyas samen met Sami El Amrani (Hakim Traïdia) naar Marokko vertrekken.

Geheugenverlies

De dubbele exit is de onverwachte ontknoping van een verhaallijn uit de zomercliff waarin Ilyas werd neergestoken. Hij overleefde de aanslag, maar verloor zoveel bloed dat hij hersenschade opliep. Zijn kortetermijngeheugen hapert: functioneel weet hij niets meer van het laatste jaar, inclusief zijn liefde voor en relatie met Jojo. Omdat Ilyas alles vergeet, heeft hij constant begeleiding nodig. Daarom neemt Sami hem mee naar de familie in Marokko.

Herinnering

In eerste instantie kon een intens verdrietige Jojo niks anders dan hem laten gaan, maar uitgerekend op zijn afscheidsfeest brengt haar aanwezigheid herinneringen bij hem terug. Alle reden voor Jojo om de knoop door te hakken en ook haar koffers te pakken. Zelfs al spreekt ze de taal niet, weet ze niet bij wie ze terecht komt in Marokko of hoe lang het gaat duren. Haar broer Bing vindt het een vreselijk idee, maar rijdt zijn zus en schoonfamilie naar het vliegveld.

Costa!!

Met deze soap exit is een comeback snel geregeld, maar of Stephanie en Hamza binnenkort inderdaad weer opduiken in Meerdijk is de vraag. Othman is druk met de serie H3L én zijn tweede carriere als muzikant en Van Eer lijkt ook haar draai gevonden te hebben in andere film- en tv-producties. Zo was ze te zien in De slet van 6VWO en heeft ze een rol in Costa!! 

Meer over