Spoilers!

Komende week in GTST: Pregnante papawensen en copieuze kindercrises

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Anton die in een opwelling zijn nieuwe huisgenote Shanti zoende.

Ellenlange Anton ellende

Shanti raakt in paniek en duwt Anton weg. Verward trekt ze zich terug op haar kamer en in de dagen die volgen doet ze haar best hem zoveel mogelijk te ontlopen. Dat doet de sfeer in huize Rik geen goed en het gaat helemaal mis als Zoë weer bij hen intrekt. Rik komt met draconische nieuwe huisregels om alles in goede banen te leiden en dat leidt tot opstand. Anton besluit te vertrekken, maar kan Shanti niet vergeten. Toch heeft hij genoeg andere ellende aan zijn hoofd: Linda is zo klaar met zijn afstandelijke gedrag dat ze van hem wil scheiden. Anton vindt dat in eerste instantie geen enkel punt, maar Ludo, Janine en Tiffy eisen dat het stel op z’n minst in therapie gaat. Na een eerste sessie lijkt de therapeut tot Linda’s verbijstering Antons kant te kiezen: ze moet het probleem niet bij hem neerleggen en ook naar zichzelf kijken. Zo kunnen ze beiden groeien om weer tot elkaar te komen. Daar lijkt echter weinig sprake van, want aan het eind van de week biecht Anton in een opwelling op aan Shanti dat hij verliefd op haar is.

Lucas' lukrake aanzoek

Ook Lucas gaat deze week in therapie om zijn posttraumatische stress aan te pakken. Dankzij EMDR kan hij eindelijk zonder paniek praten over zijn ontvoering. Hij is zo opgelucht en blij dat ‘ie zijn vriendje Flo spontaan ten huwelijk vraagt. Flo zegt ja en komt met een andere verrassing: hij wil zo snel mogelijk een kindje met Lucas en heeft zelfs al een draagmoeder. Zijn beste vriendin Boukje heeft namelijk óók een kinderwens en is klaar om te beginnen. Lucas lijkt enthousiast en verdedigt Flo’s beslissing als Ludo en Janine hun zorgen uiten. Maar diep van binnen is hij als de dood dat een kindje het einde betekent van het zorgeloze leventje dat hij net weer terug had.

Lucas besluit voor zichzelf te bewijzen dat hij het heus wel aan kan om voor een baby te zorgen. Als hij merkt dat Nina wel wat hulp kan gebruiken met Max, werpt hij zich direct op als oppas voor zijn jonge neefje. Nina heeft haar twijfels, maar laat haar kind tegen beter weten in toch achter om naar een afspraak te gaan. Lucas doet zijn best, maar verveelt zich al snel als Max toch niets anders doet dan slapen. Daarom spreekt hij af met een stel vrienden in de Koning en parkeert hij de slapende Max met kinderwagen en al in het magazijn van de kroeg. Nina is woest als ze erachter komt en geeft haar broer een donderpreek. Hierdoor biecht Lucas eerlijk op aan Flo dat hij er toch nog niet klaar voor is en dat misschien wel nooit wordt ook.

Daar is Daans dochtertje

Daan probeert aan geld te komen zodat hij z’n ongeboren kindje kan terugkopen van draagmoeder Marie-Lou in Delfzijl. Hij klopt bij Bing aan om de benodigde 100.000 euro te lenen en weet de zakenman over te halen door te vertellen dat hij zelf ook gekocht is als baby zonder zijn echte ouders te kennen. Hij wil niet dat zijn kind hetzelfde moet meemaken. Bing is niet ongevoelig voor onvervulde kinderwensen en komt over de brug. Kort daarop krijgt Daan de eerste foto van zijn pasgeboren dochter en de mededeling dat hij het meisje mag hebben.

Nog geen dag later stopt er een taxi in Meerdijk en neemt Daan zijn dochter in ontvangst. Hij is vertederd maar overdonderd door het plotselinge vaderschap. Gelukkig weet Aysen nog het een en ander over baby’s uit de tijd dat ze samen met Sjoerd voor Teddy zorgde. Ze helpt hem met de eerste basisbehoeftes en adviseert zelfs bij het kiezen van een naam voor de kleine. Daan had eerst ‘Myrthe’ in z’n hoofd, maar meent nu dat zijn dochter niet op een Myrthe lijkt. Uiteindelijk kiest hij voor Louise, de naam van het knappe buurmeisje waar hij als kind mee speelde.

Aysens onverwerkte ellende

De komst van Louise lijkt Daan en Aysen dichter bij elkaar te brengen, maar Aysen kampt zelf ook nog met onverwerkt leed. Ze is er nog steeds niet overheen dat Sjoerd haar maanden geleden vernederde en dumpte op hun bruiloft. Daardoor kan ze zich onvoldoende openstellen voor de liefde en probeert ze onbewust Daan weg te jagen. Ze zoekt ruzie met hem en probeert zelfs voor zijn neus een ander te verleiden.  Daan is uiteraard niet blij met dit gedrag, maar laat zich niet kisten. Rik krijgt door hoe erg Aysen eraan toe is als hij kleinzoon Bram te logeren krijgt. Bram heeft allerlei ansichtkaarten bij zich die Sjoerd hem heeft gestuurd tijdens z’n wereldreis. In een vlaag van blinde woede verscheurt ze alle kaarten. Rik weet haar kalm te krijgen en nadat Aysen haar excuses heeft gemaakt aan Bram maken ze samen van de verscheurde kaarten één grote prent.

Q’s laatste groet

Het zat er al weken aan te komen: Q vertrekt naar New York om een jaar lang exclusief als model aan de slag te gaan. Lana kan haar liefje niet missen en heeft uitgezocht wat ervoor nodig is om hem te volgen naar de Big Apple. Ze heeft haar zinnen gezet op een dansopleiding die ze daar kan volgen terwijl ze haar school af maakt. Q ziet het wel zitten, maar Lana is pas 17. De eindverantwoordelijkheid ligt dus nog bij haar moeder Sjors die er uiteraard een stokje voor steekt. Daags na het vertrek van Q merkt ze echter dat Laan zo treurig is, dat ze toch overstag gaat en zelfs meebetaalt aan haar vliegticket. Maar voorlopig heeft Lana nog haar handen vol aan het naderende huwelijk van haar moeder en Amir.

Verbruide bruidsjurk

Al scheelt het niet veel of dat huwelijk was gesneuveld door een dronken blunder van de bruidegom. Sjors heeft besloten te trouwen in de jurk van haar pleegmoeder, maar dan moet Nina de gedateerde japon wel een beetje opknappen en op maat maken. Daarom hangt de jurk in Boks als Amir na zijn vrijgezellenfeestje meegaat met Bing. Ze treffen de ouderwetse jurk gedrapeerd over de bank aan en denken dat het een afgedankt exemplaar is. Amir besluit in een gekke bui het “monnikengewaad” aan te trekken en poseert voor een sexy fotoshoot terwijl Bing foto’s maakt. Nina wordt wakker van het gelach en gebrul en is razend. Volledig in paniek probeert Amir de jurk uit te trekken, maar daardoor scheurt hij volledig uit. De volgende dag heeft hij heel wat op te biechten aan Sjors die er zeker na het zien van de foto’s wel om kan lachen. Toch vindt ze dat Amir straf verdiend heeft: tot aan de bruiloft verwacht ze elke dag ontbijt op bed.

Kimberly’s nieuwe liefde

Na het vertrek van Noud heeft Kimberly niet bepaald succes op liefdesgebied, zeker niet nadat het weer misliep met Rover. Ze is het alleen zijn zat, maar blijkt te onzeker om zelf op leuke jongens af te stappen. Daarom helpen JoJo, Rover en Tiffy haar een handje. Ze regelen negen allesbehalve geslaagde dates voor haar en Tiffy besluit diverse oefeningen met Kimberly te doen om haar meer vertrouwen te geven. Kimberly heeft er baat bij, maar merkt dat ze het vooral heel fijn heeft met Tiffy die tussen neus en lippen door meldt dat zij zelf vooral verliefd wordt op de persoon en niet het 'huisje' er omheen. Later die avond, na een cocktail te veel, zoent Kimberly haar plotseling.


En verder: Anton leeft de droom van ieder gediplomeerd geneesheer als hij toch aan de slag mag als barman, Daan wil zijn dochter absoluut niet vernoemen naar Bold & the Beautiful-personages en een beschonken Rik is een stralende Rik.

Meer over:

Reageren