Spoilers!

Komende week in GTST: Premature stress baby’s en nymfomane kunstroof

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat behoorlijk wat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Aysen die meende met succes een plekje veroverd te hebben in de organisatie van Billy de Palma. Maar de gehaaide drugscrimineel heeft duidelijk door dat er iets niet klopt aan het verhaal van ‘Layla’.

Ludo & Il Figlio

Billy de Palma heeft met haar drugsgeld geïnvesteerd in gestolen kunst. Haar kluis ligt vol geroofde doeken die ze deze week probeert te slijten. Daarom nodigt ze Meerdijks voornaamste kunstkenner en veilingmedewerker Ludo Sanders uit in haar suite in de Rozenboom. Ludo wil niets weten van illegale handel, maar Billy weet hem te verleiden met Il Figlio, een geliefd doek waar Sanders al jaren achteraan zit. Door dit lokkertje weet Billy de aandacht van Ludo vast te houden, zeker als de kluis open gaat en er nog veel meer verloren gewaande topstukken tevoorschijn komen.

GTST Ludo Billy kunstroof

Ludo valt van de ene verbazing in de andere als hij oog in oog staat met Billy’s nieuwe rechterhand ‘Layla’. Hij houdt zijn gezicht strak in de plooi tijdens de ontmoeting, maar later in de lift heeft hij een onderonsje met ‘Layla’. Aysen wil dat hij haar alles vertelt over zijn band met De Palma, maar Ludo is niet onder de indruk van haar eisen. Pas als Ludo doorkrijgt dat Billy hen laat schaduwen, besluit hij een deal te maken met Aysen. Als zij er voor kan zorgen dat hij Il Figlio in handen krijgt, doet hij met liefde mee aan haar plan om boef Billy in te rekenen. De deal lijkt waterdicht…

GTST Ludo Aysen ga maar een andere boef zoeken

Marks zoveelste scheve schaats

Helaas blijkt Billy doortrapter dan iedereen dacht. Tussen de bedrijven door heeft de directrice van Happy Peppy Fries aangepapt met Ludo’s zwager Mark die nog altijd met zijn ziel onder de arm door Meerdijk loopt op zoek naar liefde, warmte, begrip en een beetje seks. Dat vindt hij bij Billy, die de schilder maar wat graag z’n gang laat gaan. Wat Mark niet doorheeft, is dat Billy stiekem zijn telefoon hackt om zo cruciale inside information over Ludo te verkrijgen.

GTST Mark Bill

De aftakeling van Marieke

Er is een verklaarbare reden waarom Mark zo min mogelijk thuis wil zijn. De aftakeling van Marieke zet in rap tempo door. Janine doet haar best om de retardatie van haar zus zo discreet mogelijk te behandelen, maar ze heeft er een dagtaak aan. Marieke herkent haar eigen omgeving niet meer en meent dat ze terug is in haar restaurant in Italie. Linda is stomverbaasd als ze op de koffie komt en op aandringen van Janine mee moet gaan in de waan van Marieke. Een emotioneel uitgeputte Janine geeft toe dat Marieke inderdaad allang over haar eigen grenzen voor euthanasie is gegaan. En ook al is Janine haar zaakwaarnemer en moet ze beslissen, ze kan nog geen afscheid van haar zus nemen.

GTST Marieke restaurantje spelen

Lucas, Flo & Joeri

Sinds zijn breuk met Lucas zit Flo in een dip, zelfs vloggen over zijn geliefde duurzaamheid lukt niet meer, tot irritatie van zijn volgers. Q en JoJo besluiten Flo een ongewenst handje te helpen: ze hacken zijn vlog en reageren stiekem namens Flo op het berichtje van ene Joeri, niet wetende dat dit eigenlijk Lucas is die discreet contact zoekt. Flo betrapt JoJo en Q tijdens de chat met Joeri, maar besluit toch om de mysterieuze jongen een kans te geven. Ze blijken veel gemeen te hebben en het komt zelfs van een afspraakje. Flo is onaangenaam verrast als de aap uit de mouw komt en Joeri zich voorstelt als Lucas. Dat leidt uiteraard tot fikse ruzie en een boze Lucas ontzegt zijn ex-vriendje zelfs de toegang tot De Koning. Heel lang duurt deze nieuwste breuk niet: Flo komt tot inkeer en verschijnt in een lange, zwarte regenjas aan de deur bij Lucas om excuses te maken. Én… om te douchen. Als ze samen gaan, kunnen ze twee keer zo lang warm douchen. Je bent duurzaam of je bent het niet.

GTST Lucas Flo rotgevoel van je afdouchen01

Traumatisch trio

Het gaat een stuk minder gemoedelijk tussen Rik, Zoë en Daan. Nu Rik weer terug is, eist hij dat het geplande huwelijk tussen haar en Daan van de baan is. Maar Zoë heeft een contract getekend: als ze niet trouwt, moet ze Daan zeker een halve ton terugbetalen. Rik probeert het geld nog te regelen via Laura, maar daar is Zoë te trots voor. Ze wil doorgaan met de overeenkomst en na lang wikken en wegen besluit Rik met frisse tegenzin om de dingen op haar manier te doen. Zelfs als dat betekent dat hij met Daan onder één dak moet wonen om de schijn op te houden. Maar helemaal vanzelf gaat het niet, de mannen kunnen elkaars bloed wel drinken.

GTST Rik Zoe we doen het op jouw manier hoe idioot ook

Toedeletokio

Noud laat er geen gras over groeien deze week. Nadat hij Nina de liefde verklaart en vol warmte wordt afgewezen omdat ze nu eenmaal getrouwd is met Bing én hoogzwanger, besluit Noud dat hij niet langer in Meerdijk kan blijven. De voortdurende confrontaties met zowel Nina als zijn kersverse ex Kimberly zijn hem teveel. Hij besluit naar Tokio te gaan om zijn vader Dennis op te zoeken en daar een nieuw leven te beginnen. Even dreigt hij nog te blijven omdat Laura ontroostbaar is bij de gedachte ook haar kleinzoon nog kwijt te raken. Maar uiteindelijk besluit hij toch te gaan, uitgezwaaid tijdens een spontaan afscheidsfeestje waarbij hij Kimberly de goede raad geeft voor Rover te kiezen. Als laatste gaat hij nog eens bij Nina langs. Ze wenst hem het beste en zegt dat hij altijd in haar hart zal zitten.

GTST afscheid Noud2

Bewogen bevalling

Nina is helemaal alleen thuis als vlak na haar emotionele afscheid van Noud onverwacht haar vliezen breken. Door alle stress van de laatste dagen is haar bevalling weken te vroeg begonnen. Amir is gelukkig in de buurt, maar tegen de tijd dat hij haar kan helpen is Nina al te ver heen om weeënremmers toe te dienen. Haar zoon komt ter wereld op de woonkamervloer, maar als de kleine man geen teken van leven geeft wordt Nina in rap tempo naar het ziekenhuis gebracht. Op de neonatale afdeling vecht de nog veel te kleine Mauricius dapper voor zijn leven.

GTST Nina couveuse

En verder: Sjors speelt voor taxi met teveel drank op, Rover laat zich niet gebruiken en Laura heeft een meltdown in de Lidl.

GTST Laura depri2

Meer over:

Reageren