Letterlijk en figuurlijk

Niemand houdt het droog bij GTST-afscheid Ruud Feltkamp

9 november 2018 15:16 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het afscheid van Noud Alberts belooft komende week een tranendal te worden in GTST. Zowel voor als achter de camera waren heel wat zakdoekjes nodig.

Eerder deze week werd bekend dat Ruud Feltkamp in november na 12 jaar 's lands grootste soap gaat verlaten voor een nieuw avontuur in het bedrijfsleven.

Noud naar Tokio

Dit betekent dat zijn personage uit Meerdijk moet vertrekken en de schrijvers laten de sympathieke klusjesman met de noorderzon vertrekken... naar het land van de rijzende zon. Als Noud op liefdevolle wijze wordt afgewezen door Nina (Marly van der Velden) besluit hij voor onbepaalde tijd naar Japan te gaan om daar zijn vader Dennis op te zoeken. 

Laura's vele verliezen

Het spreekt voor zich dat oma Laura (Jette van der Meij) hier niet blij mee is. Ze verloor in korte tijd al zoveel: hartsvriend Jef, zoon Sil die naar Utrecht vertrok, haar baan in de Rozenboom en ook haar nieuwe grote liefde Stanley verdween uit haar leven. Als verdoofd loopt Laura door Meerdijk, al doet ze alsof er niets aan de hand is. 

GTST Laura depri

Noud blijft... toch niet

Goedaardig als altijd besluit Noud toch te blijven als hij merkt hoeveel verdriet zijn oma heeft van het idee zonder hem te moeten leven. Laura is echter stellig: ze zou het haarzelf nooit vergeven als hij voor haar bleef. Het afscheid gaat door zoals gepland, maar niemand houdt het droog. Volgens Ruud Feltkamp was het niet lastig de emotie tussen oma en kleinzoon te spelen: "Er kwamen wel een paar tranen uit. We hebben na afloop elkaar echt vijf minuten omhelsd."

GTST afscheid Noud2

Afscheid met tranen

Er was ook enigszins ruimte voor vrolijkheid: Lucas en Laura hadden snel nog een afscheidsfeestje geregeld waar vooral veel mensen op af kwamen waar Noud niet echt een emotionele band mee had zoals nieuwkomers Q (Max Willems) en JoJo Abrams (Stefanie van Eer). Er werd gezongen, gelachen en gezwaaid met Japanse vlaggetjes. 

GTST afscheid Noud

Maar daarna was het toch weer tijd voor emoties: Kimberly kwam een laatste, emotionele smeekbede doen: ze wilde met Noud mee naar Japan in de hoop dat daar zonder afleiding van Nina of Rover hun liefde weer op zal bloeien. Noud is echter streng: ze moet haar ex Rover weer een kans geven en echt gelukkig met hem worden.

GTST Kimberly Noud alles weggooien wat we hebben

GTST Kimberly Noud alles weggooien wat we hebben2

Vochtig vaarwel

Als laatste gaat hij nog bij de hoogzwangere Nina langs die moederziel alleen is nu Bing voor zaken in Maastricht zit. Ze wenst hem het beste en zegt dat hij altijd in haar hart zal zitten. Nina laat geen traan zolang Noud bij haar is, maar zodra hij deur achter zich dicht trekt, ontdekt ze dat het afscheid van haar eerste grote liefde toch een grotere emotionele impact op haar had dan verwacht. Door alle stress zijn haar vliezen gebroken... de kleine komt.

GTST Nina vliezen gebroken

Meer over