Spoilers!

Komende week in GTST: Treurige tienertranen en de ongeremde ongepastheid

23 december 2021 19:18 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Pieter die zijn dochters vertelde over het aneurysma aan zijn aorta.

Pieters keuze

Noortje doet wat Noortje altijd doet: verdrietig wegrennen. Billy blijft bij Shanti die juist boos is op haar moeder: hoe kon ze dit voor haar verzwegen houden? Ze beticht Billy ervan dat ze Pieter voor zichzelf wilde houden.

Een dag of wat later komt Pieter langs om te praten, maar tegen die tijd heeft Shanti al zowel bij Saskia als online informatie over aneurysma ingrepen ingewonnen. Ze vindt het onverantwoord en laf dat hij zich niet wil laten opereren. Ze gaan met ruzie uit elkaar. Dankzij Rik en Billy wordt de lucht een dag of wat later al geklaard. Hoe moeilijk Shanti het ook vindt, ze wil vooral zo lang mogelijk van haar vader genieten. Als goedmakertje koken ze samen een verlaat kerstdiner stelt Pieter z’n bucketlist op.

Demi’s stalkgedrag

Demi confronteerde Marwan: ze weet dat hij met een ander meisje date. Ze eist dat hij vertelt wie, maar hij bijt van zich af: hij is haar geen verantwoording verschuldigd. Merel maakt de boel nog erger door te beweren dat ze ook niet weet wie het is.

Demi kan het niet laten om Marwan te stalken op Smoellaria om te zien of ze online aanwijzingen kan vinden over zijn nieuwe vlam. Ze volgt hem zelfs rond sluitingstijd bij de buurtsuper en daar is hij helemaal niet van gediend. Al snel zit ze brullend op de bank van verdriet. Ze wil helemaal niet zo obsessief zijn, maar ze kan alleen maar aan Marwan denken. Merel kijkt van een afstandje toe, maar houdt nog altijd haar mond.

Dat zwijgen lost uiteindelijk niks op. Demi kan Marwan niet loslaten, hoeveel afleiding ze ook zoekt. De volgende dag staat ze voor z’n deur net als hij met Merel in bed ligt. Marwan denkt dat het de pizzakoerier is en schrikt zich rot als Demi naar binnen stapt. Zeker als even later de koerier met twee pizza’s aankomt. Demi weet genoeg: ze is hier. Marwan weigert haar toegang te geven tot zijn kamer, waarop Demi verklaart dat hij Tom niet meer te zien krijgt.

Merel wil nog altijd zwijgen, maar Marwan is het zat. Hij neemt Daan in vertrouwen over de situatie. Die legt hem uit dat omdat Marwan zijn zoon niet erkend heeft Demi hem wel degelijk bij Tom kan weghouden. Merel voelt zich vreselijk maar moet gezellig meedoen met het jaarlijkse gourmetavondje van de Verduyns. Daar speelt ze het handig door aan Demi te vragen hoe laat Marwan morgen Tom komt ophalen. Dat dwingt Demi om op te biechten wat ze gedaan heeft.

Merel denkt daarmee de boel weer rechtgetrokken  te hebben. Maar als ze het goede nieuws aan Marwan vertelt, is hij hard voor haar. Hij is het gelieg en bedrieg helemaal beu. Hoe pijnlijk ’t ook wordt voor Demi, ze moet het thuis gewoon gaan vertellen dat ze samen zijn.

Bings verleiding

Bing blijkt toch niet van steen. Nadat zijn investeerder Mare Bereschot zich zowat aanbood zit hij voortdurend met haar in z’n hoofd. Als de kinderen uit logeren zijn, nodigt hij Mare uit voor een zakelijke meeting die al snel boven eindigt met wijn. Mare heeft heus wel door dat Bing meer wil, maar hij houdt nog altijd z’n poot stijf.

Mare is dat gedoe zat en gaat weg. Maar ze blijven elkaar plagerige appjes sturen. Die zijn zo ondeugend dat Bing zich de volgende dag rot schrikt als Nola zijn telefoon pakt om een spelletje te spelen.

Hij snauwt haar zo hard af dat Rik en Janine er van schrikken. Rik weet precies wat er speelt en hij waarschuwt Bing voor het gevaar. Zodra je begint te flirten gaat het al snel mis. Bing beweert alles in de hand te hebben.

Daans twijfels

Richard krijgt tot zijn verbazing al iemand die interesse heeft in de gouden prullenbak die hij onlangs stiekem aanschafte via de Siciliaanse zakenman Antonio Ruzza. Hij vindt de man te gretig en vraagt Daan hem na te trekken. Dat wil Daan best doen, want de koper is ook een handlanger van Ludo. Daan schrijft een lovend rapport dat Richard over de streep moet trekken, maar het zit hem niet lekker dat Ludo zo druk is met Richard in de val te lokken. Hij vraagt om een verklaring en krijgt ‘m: Ludo wil Van Nooten uit de weg hebben om zijn familie te beschermen.

Richard is wat hem betreft niet meer te vertrouwen sinds hij weer contact heeft met Billy. En dat Ludo daarvoor moet liegen tegen Janine is bijzaak. Daan zet door en weet Richard zover te krijgen dat hij de gouden prullenbak voor acht ton doorverkoopt. Maar Van Nooten krijgt direct argwaan als hij ontdekt dat escortdame Liona, die hem op het spoor bracht van Ruzza, nooit in die nachtclub heeft gewerkt.

Daan en Ludo doen alles om Richard gerust te stellen. Daan ‘vindt’ Liona die voor extra geld het spel wil meespelen en Ludo doet net of Ruzza hem gebeld heeft over de verkoop van de prullenbak. Zowel tegenover Janine als Richard doet Ludo coulant: Van Nooten mag van hem best een deal sluiten met Ruzza, maar hij moet het veilinghuis er buiten houden want Ruzza is niet te vertrouwen. Wordt die link wel gelegd, dan gooit Ludo ‘m er onverbiddelijk uit.

Stabby perikelen

Abby is genomineerd voor een prijs bij de Digital Awards en vraagt Steef mee als haar plus one. Hij moet daar wel de jaarlijkse gourmetavond van de Verduyntjes voor missen, maar dat is geen probleem. Abby regelt kleding zodat #teamstabby kan #shinen op de rode loper.

Uiteraard wint Abby de award en dat feestje wordt groots gevierd. Abby drinkt zelf geen alcohol, maar Steef laat zich de champagne goed smaken tot verbazing van Julian en Saskia die het allemaal online kunnen volgen.

Als Steef dan ook half kachel thuiskomt, treft hij een pissige Julian die op hem wacht. De ruzie gaat de volgende dag verder: Julian wil gewoon niet dat Steef voor zijn 18e drinkt. Henk doet ‘m inzien dat hij wat hard van stapel loopt; Steef is een moordgozertje dat gewoon wat ruimte nodig heeft.

Julian strijkt daarom met de hand over het hart en gaat met lekkere snacks naar zijn zoon. Wat is er beter dan een vette bek om te ontkateren? Julian praat rustig met Steef over hoe hij zelf vroeger veel te jong dronk en toen afschuwelijk was. Dat wil hij niet voor zijn zoon. Steef kan ‘m geruststellen: hij is zo ziek van de champagne dat ‘ie niet eens meer kan denken aan drank.

Romans cadeautje

De werkverhouding tussen Roman en Saskia staat nog altijd op scherp. Vorige week had Saskia gedoe met de draden van haar headset, dus verrast hij haar met een setje draadloze oortjes. Roman beweert dat ie ze al had besteld toen hij zijn oude weer vond, dus hij had ze over. Saskia geeft ze direct terug: maak er maar iemand anders blij mee. Dat doet Roman ook door ze aan Julian te geven. Een pissige Saskia komt ze eigenhandig teruggeven met het dringend verzoek haar en Julian met rust te laten. Roman snapt het en biedt later per app zijn excuses aan.

Maar aan het eind van de week gaat het toch mis. Roman schrikt zich rot als hij op de praktijk ineens bezoek krijgt van een oude bekende. Hij vluchtte destijds weg uit zijn oude woonplaats omdat hij de ex-man van een scharrel in coma geslagen heeft. Roman ontkende alle betrokkenheid, maar nu staat hij weer oog in oog met de rechercheur die hem aan de tand voelde.

Roman moet zich de volgende dag op het bureau melden en daar raakt hij zo van overstuur dat hij uitvalt tegen Saskia en de praktijk achterlaat om op een bankje langs de weg te gaan blowen. Saskia maakt zich zorgen, maar die bezorgdheid slaat over in paniek als ze hem op weg naar huis tegenkomt en hij haar stoned probeert te zoenen.

Saskia komt helemaal overstuur thuis waar ze een verbijsterde Julian alles vertelt over hoe zij en Roman al een tijdje om elkaar heen draaien. Ze heeft er zo’n enorme puinhoop van gemaakt...

En verder: ‘Rifiuto’ is Italiaans voor ‘afwijzing’, Laura gaat met Henk naar Barcelona en blijkt dol op z'n vleesspies en Steef lijkt toch iets teveel op clown Bassie.

Meer over