Spoilers!

Komende week in GTST: Problematische papa's en de gesneuvelde geliefden

20 oktober 2022 15:23 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Shanti die op het punt staat van het balkon te springen.

Rik kiest voor zichzelf

Rik belt direct dokter Bos die onmiddellijk komt om Shanti te kalmeren. Hij weet een beetje tot haar door te dringen en tegen hem durft ze te vertellen waarom ze zo is doorgedraaid: de advocate van Agaath had gelijk: de dood van Jasmijn is haar schuld en iedereen weet het. Ook Rik.

Luuk Bos brengt Shanti en Rik samen
Luuk Bos brengt Shanti en Rik samen

Luuk stelt voor om onder zijn begeleiding het gesprek met Rik aan te gaan. Rik schrikt van wat hij hoort en drukt zijn vrouw op het hart dat dit niet zo is. Er lijkt toenadering te ontstaan, ze zijn voor het eerst in weken zelfs weer intiem. Maar de volgende dag is Shanti weer net zo afgesloten en afstandelijk als altijd.

Shanti en Rik hebben een vrijpartij zonder gevoel
Shanti en Rik hebben een vrijpartij zonder gevoel

Ze kwetst Rik zelfs intens door kalmpjes op te merken dat hij Jasmijn in het begin helemaal niet wilde, dus waarom boeit het hem zo dat ze dood is? Rik kan er niet meer mee omgaan en kiest ervoor een tijdje weg te gaan om bij te komen. Shanti hoort het gelaten aan en doet alsof het haar niet raakt.

Rik vertrekt op de motor
Rik vertrekt op de motor

Een beladen Verduyn fuif

De Verduyntjes hebben nog steeds moeite om alle zeilen bij te zetten nu Julian in de cel zit. Er komt zoveel neer op Saskia’s schouders dat ze amper tijd voor zichzelf heeft, laat staan voor de kinderen. Daar voelt ze zich zo schuldig over dat ze de kids toestemming geeft een Amerikaans feestje te organiseren: iedereen brengt zelf wat mee.

Steef en Demi geven een huisfeestje
Steef en Demi geven een huisfeestje

Het feestje is heel geslaagd, ware het niet dat Steef in een opwelling ook Pim heeft uitgenodigd. De jongen zit nog steeds met Demi in zijn hoofd en probeert haar de hele avond te versieren. Demi weet niet goed wat ze er mee moet omdat ze hem ook niet wil kwetsen. Als ze uiteindelijk zelfs verstoppertje gaat spelen moet ze van Saskia gewoon eerlijk zijn.

Demi wil Pim niet kwetsen en verstopt zich voor hem
Demi wil Pim niet kwetsen en verstopt zich voor hem

Henk tegen de lamp

Henk meende heel subtiel bij Laura in te trekken door aan te bieden de verbouwing van haar nieuwe appartement te regelen. Maar deze week loopt hij onbedoeld tegen de lamp: Marwan vertelt tegen Steef wat Henk van plan is, Steef luistert half en deelt het in de familie app en voor je ’t weet komt het bij Laura die een hartig woordje met haar vriend wil wisselen: ze is van plan om er alleen te gaan wonen, daar hebben ze het al uitvoerig over gehad.

Laura wil niet dat Henk bij haar intrekt
Laura wil niet dat Henk bij haar intrekt

Sowieso is van een nieuw appartement helemaal geen sprake: de makelaar laat weten dat Laura’s bod is afgewezen. Maar daar maakt Henk nog een bijzonder onhandige keuze: hij zoekt de verkopers op om uit te leggen dat Laura de ziekte van Parkinson heeft en het huis echt héél goed kan gebruiken. De verkopers gaan overstag, maar Henk liegt tegen Laura over de reden waarom.

Henk pakt het weer heel onhandig aan
Henk pakt het weer heel onhandig aan

Daan tegen Ludo

Stefano koos er vorige week voor om een tijdje te verdwijnen, tot ongenoegen van zijn collega’s in het veilinghuis. Ludo heeft sowieso een broertje dood aan dit gedrag en hij spreekt dan ook Stefano bestraffend toe in een voicemail.

Ludo eist dat Stefano terugkeert
Ludo eist dat Stefano terugkeert

Daan moet ondertussen Stefano’s werkverplichtingen opvangen. Hij krijgt hulp van Cato die ook buitengewoon nuttig blijkt op privégebied. Daan wordt nog altijd lastiggevallen door Lucie, zijn one night stand die geen nee wil horen. Cato doet zich voor als Daans nieuwe vriendin en rekent af met de kapsones van de kapster.

Lucie gelooft niet dat Daan haar niet wil
Lucie gelooft niet dat Daan haar niet wil

Maar Cato zit in een onmogelijke positie: als beste vriendin van Stefano en medewerker van het veilinghuis staat haar loyaliteit onder druk. Zowel Daan als Ludo willen van haar weten waar Stefano is. Maar waar Daan geduldig is, heeft Ludo geen tijd voor haar principes: omdat ze weigert iets te vertellen, wordt ze ontslagen. Daan vindt dat te overhaast en maakt het stilletjes ongedaan.

Daan kan Cato's ontslag net op tijd terugdraaien
Daan kan Cato's ontslag net op tijd terugdraaien

Bing komt om zijn loontje

Nu de politie niets voor hem kan betekenen besluit Bing tegen alle advies van zowel Daan als Nina in voor eigen rechter te spelen. Hij wacht tot de vader van Chanel van huis gaat en belt dan aan om de jas en tas van zijn dochter op te eisen. Hij dreigt Chanel zelfs ‘de tanden uit haar bek’ te slaan als ze Nola nog lastig valt.

Bing bedreigt Chanel om Nola's spullen terug te krijgen
Bing bedreigt Chanel om Nola's spullen terug te krijgen

Nola heeft haar spullen terug, maar ze is verre van dankbaar. Nu escaleert de situatie op school alleen maar en trouwens, ze had die spullen gegeven aan Chanel. Bing is woest, zeker als Nina niet aan zijn kant staat. Nina en Bing hebben tijdens een wandelingetje een goed gesprek over de situatie. Praten met kinderen valt hem af en toe best zwaar: ze hebben gewoon te luisteren.

Bing vindt een corrigerende tik prima
Bing vindt een corrigerende tik prima

Als het aan hem lag zou een corrigerende tik op z’n tijd een hoop oplossen. De ironie is compleet als seconden later uit het niets Chanels vader Barry opduikt. Hij werkt Bing tegen de grond en trapt hem vol op zijn prothesebeen om zijn punt te maken: blijf met je poten van me dochter. Nina brengt Bing naar huis waar hij haar verbaast met de mededeling geen aangifte te willen doen… Dan zou uitkomen dat hij een minderjarig meisje heeft bedreigd.

Bings prothesebeen is beschadigd
Bings prothesebeen is beschadigd

Nina is allang blij dat de spullen terug zijn en dat Bing en Nola weer naar elkaar toe groeien. Maar ze schrikt als Nola de volgende dag in Boks weer ‘gewoon’ met Chanel huiswerk zit te maken. Die twee moeten uit elkaar, maar hoe?

Bing en Nola vieren de vrede weer
Bing en Nola vieren de vrede weer

Stefano op straat

Aan het eind van de week is Ludo woedend als hij hoort dat Daan zijn beslissing rond Cato’s ontslag heeft teruggedraaid. Hij vindt het ondermijning, maar ziet na een tijdje toch in dat haar loyaliteit juist bewonderenswaardig is. Hij neemt haar weer aan met salarisverhoging. Haar eerste opdracht: Stefano’s ontslagpapieren regelen. Hij hoeft niet meer terug te komen.

Ludo laat Stefano ontslaan
Ludo laat Stefano ontslaan

En verder: Linda flirt subtiel met Luuk, Lynn en Merel hebben hele andere levens en dankzij vertekend cameraperspectief maakt Daan zich op voor het wereldrecord brownies eten.

Hoeveel brownies kan Daan op?
Hoeveel brownies kan Daan op?

Meer over