Spoilers!

Komende week in GTST: Tranen, tragedies en transplantaties

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? Televizier neemt de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De bruiloft van Amir en Farah eindigde dramatisch toen de bruid struikelde en van het balkon viel. Amir dacht dat zijn vrouw op slag dood was en krijste haar naam door de akelige stille kerk.

Qasanova perikelen

Alle Meerdijkers verwerken de shock van de horrorbruiloft op hun eigen manier. Aysen doet cynisch en afstandelijk, Janine en Laura zijn empatisch als altijd en Q dreigt door te draaien. De immer analytische studiebol wijt het ongeluk aan zichzelf: het was immers zijn selfiestick waar Farah haar doodsmak mee maakte. Even overweegt hij Meerdijk te verlaten voor zijn eigen veiligheid, maar Sam weet hem te kalmeren. Lucas maakt van de gelegenheid gebruik om Q die beloofde make-over te geven. Volgens hem kleedt de student biomedische wetenschappen zich als "een mislukte Noud". Hij hijst 'm daarom in een nieuwe creatie, inclusief ruig kapsel. Q doet zijn best om de adviezen van Lucas te volgen, maar wordt boos als hij voelt dat zijn mentor hem niet serieus neemt. Ze krijgen ruzie en Q wijst de laconieke Lucas keihard terecht. Dankzij Kimberly maken de twee het weer goed. Wat blijkt: het nieuws rond Farah roept bij Lucas pijnlijke herinneringen op.

GTST Q Lucas makeover

De makken van Mark en Marieke

Ze waren al groots aangekondigd: Mark de Moor en zijn vrouw Marieke zijn terug in Meerdijk. Tot verbazing van Ludo en Janine die juist van plan waren het paar op te zoeken in Italie voor een surpriseparty. Nu staan ze onaangekondigd op de stoep met het verhaal dat ze hun restaurant met winst verkocht hebben en voor hun rust even in Nederland zijn. Marieke had namelijk zo hard gewerkt dat ze een burn-out heeft opgelopen. Het stel doet er luchtig over, maar de waarheid is heel anders: ze zitten noodgedwongen in een kleine caravan, hebben geen cent te makken en met Marieke is meer mis dan ze laat merken. Om de schijn op te houden trakteert Marieke de hele Sanders clan op een prijzig etentje, wat een fatale aanslag op hun budget is. En leugens volhouden in een klein dorpje waar iedereen elkaar kent valt absoluut niet mee.

GTST Mark Marieke

Nina’s bijna burn-out

Nina wordt nog steeds langzaam vergiftigd door Loes. Ze heeft niet door dat ze steeds duffer, slapper en prikkelbaarder wordt door de medicatie die ze krijgt toegediend via sapjes, theetjes en andere goedbedoelde, lieve gebaren. Loes lijkt de perfecte vrouw vergeleken met haar warrige, opvliegende bazin die haar kinderen afsnauwt, minstens 9 uur per nacht slaapt en toch volledig futloos in haar stoel hangt. Achter haar rug doet Loes enorm bezorgd naar Bing, in de hoop voor onrust en wantrouwen te zorgen. Zelf denkt Nina dat het allemaal nog wel meevalt, al doet ze na het burn-out verhaal van Marieke wel even een online thuistestje. Ze lijkt verontrustend veel tekenen te vertonen, vindt ook Loes die over haar schouder meekijkt. "Moet Nina als ze al zo druk is wel aan een tweede kindje beginnen?" vraagt de p.a. zich schijnbaar objectief af. Oh, Loes...

GTST Loes Nina burnout test

Antons aanhoudende zorgen

Anton heeft naast de ellende rond Amir ook zijn handen vol aan zoonlief Sjoerd die al weken manisch door Meerdijk beent en de ene extreme beslissing na de ander neemt. Met engelengeduld probeert Anton op zijn kind in te praten: hij wil dat Sjoerd met een psychiater gaat praten vanwege zijn opvliegende wispelturigheid. Vorige week wilde hij immers nog uit Meerdijk vertrekken vanwege Aysen en nu gaan ze alweer trouwen. Sjoerd vindt het onzin en de zoveelste blijk dat zijn vader hem niet serieus neemt. Aysen lijkt het niet eens een slecht plan, maar ook zij moet nog met Anton in het reine komen. Door haar verbeten stilzwijgen zat hij wekenlang onterecht vast op verdenking van de moord op Jan Maes. Ze maakt oprechte excuses en dat is voor Anton genoeg om zijn zoon z’n zegen voor het huwelijk te geven. Al weigert hij wel om getuige te zijn, een pijnlijk maar duidelijk besluit.

GTST Anton Sjoerd opgefokt

Het Farah drama

Maar, hoe ís het nou met Farah afgelopen? Tot ieders opluchting blijkt de bruid nog te ademen. Farah wordt in allerijl naar het ziekenhuis vervoerd. Amir gaat mee en komt op de mooiste dag van zijn leven in een hel terecht van radeloze onzekerheid, slechte wachtkamerkoffie en pure paniek. Zijn vrienden doen hun best hem te steunen, al merkt Sjors dat ze het amper kan opbrengen om hem bij te staan omdat zijn verdriet haar teveel pijn doet. Anton begeleidt de artsen die Farahs leven proberen te redden, maar er treden onverwachte complicaties op waardoor het lot van de Afghaanse aan een zijden draadje hangt. Amir verbergt zijn verdriet grotendeels achter ontkenning en koppige hoop, maar breekt als hij de vraag krijgt of hij openstaat voor eventuele orgaandonatie.

GTST Amir Farah ziekenhuis

En verder: Zoe gaat door met haar excuses-tournee en de moord op Jan Maes is nog steeds niet opgelost…

Meer over:

Reageren