Spoilers!

Komende week in GTST: Vuige vervalsingen en de precaire poeder problematiek

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Aysen die een bezoek bracht aan Ludo omdat hij de laatste is die de verdwenen therapeut Rob Bekkers heeft gezien.

Ludo's vertrouwensbreuk

Ludo doet alsof z’n neus bloedt en beweert dat hij bij Rob was omdat hij discreet therapie bij hem volgde. Aysen merkt aan Janine dat hier niks van klopt en vraagt door. Tot afgrijzen van Ludo doet Janine het hele verhaal uit de doeken, inclusief de betrokkenheid van Billy de Palma voor wie Rob werkte om hen uit elkaar te drijven. Zodra Aysen weg is, uit hij zijn ongenoegen: Billy bij de politie noemen gaat onherroepelijk voor een vergeldingsactie zorgen. Maar wat Ludo vooral steekt is dat Janine hem niet expliciet vertrouwd als hij zweert niks met Robs verdwijning te maken te hebben. Met pijn in het hart verzoekt hij Janine te vertrekken. De breuk lijkt definitief: ze laat zelfs haar ring achter.

Door Janines bekentenis zit Aysen nu met Billy in haar maag. Ze heeft haar huidige baan als hoofdcommissaris te danken aan De Palma en dat brengt de agent in een lastig parket. Billy weigert mee te werken aan haar onderzoek en geeft Aysen indirect opdracht ervoor te zorgen dat Ludo hoofdverdachte blijft. Bijna laat Aysen zich verleiden tot het vervalsen van bewijs, maar ze weerhoudt zichzelf en keert terug naar Billy om te vertellen dat ze sommige dingen gewoon niet doet. De Palma maakt er geen punt van als ze er via Aysen indirect achter komt dat Janine Ludo niet meer vertrouwt. De wetenschap dat ze een breuk heeft veroorzaakt, maakt haar dag goed.

Shanti's moordmoeder

Maar niet alles gaat vanzelf bij Billy. Ze probeert haar dochter Shanti zoveel mogelijk te steunen na haar miskraam en verdedigt haar kind als een tijgerin wanneer Anton contact zoekt om met Shanti te praten. Anton zit niet te wachten op Billy’s bemoeienis, maar Shanti evenmin op zijn goedbedoelde sympathie. Ze is verbolgen over het feit dat Anton en Linda weer samen zijn en zij nu moederziel alleen is. Als Shanti het stel in bijzijn van Billy terloops dood wenst, weet ze niet wat ze onbedoeld ontketent.

Billy besluit namelijk Anton te straffen via Linda die nog enorm worstelt met de ontwenningsverschijnselen van haar cocaïneverslaving. Billy laat een envelopje met vervuilde drugs bij haar achter die gegarandeerd dodelijk zijn bij gebruik. Shanti is geschokt als ze doorkrijgt wat Billy gedaan heeft: dit is niet wie ze wil zijn. Ze belt direct Anton die nog net op tijd bij Linda kan komen om het dodelijk poeder van tafel te gooien. Anton wil aangifte doen, maar Linda vreest dat daardoor haar verslaving uitkomt. Door het drugsincident barst ook de bom tussen Billy en Shanti die niets meer met haar moordlustige, drugs dealende moeder te maken wil hebben. Het is Billy om het even: of ze nou patat of drugs verkoopt, tis allebei slecht voor je en we gaan allemaal ergens aan dood.

Daan kan gaan

Daan gaat ondertussen onverdroten verder met zijn zelfverkozen ondergang. Vorige week joeg hij al half Meerdijk tegen zich in het harnas toen bleek dat hij zijn broer Rik vals had laten beschuldigen van seksueel misbruik. Aysen maakte het daarop uit en deze week ontslaat ze hem ook nog als hij zich onmogelijk maakt op het bureau en haar autoriteit openlijk aanvalt. Als hij ziet hoe Laura en Rik een gezellig ommetje maken met Louise, besluit hij uit frustratie zijn dochter weer op te eisen. Hij haalt Louise op bij Rik die niets anders kan doen dan het meisje aan haar vader meegeven. Maar Daan heeft geen werk en geen plek om te verblijven. Hij vindt een onverwachte weldoener in Nina die het niet over haar hart kan verkrijgen Louise in een vies hostel te laten blijven. Daan mag van haar blijven logeren, tot ongeloof van Bing en opluchting van Rik die het beste voor zijn nichtje wil.

Sjors wil groter

Sjors en Amir hebben het weer bijgelegd na het recente Romy drama, maar Sjors loopt tegen een nieuw probleem aan: ruimtegebrek. De verbouwde garage van de Bouwhuisjes is niet groot genoeg voor de echtelieden, Lana én Max. Samen een huis kopen zit er nog niet in omdat Amir als onderbetaalde coassistent voorlopig geen hypotheek kan krijgen. Sjors heeft wel voldoende geld, maar weet zeker dat haar man te trots en koppig is dat aan te nemen. Kimberly heeft de oplossing: doe alsof hij het geld gewonnen heeft. Sjors verzint dat Amir een jackpot van drie ton heeft opgestreken, maar schrikt als hij besluit het bedrag volledig in stichting Famirah te steken. Na overleg met Kimberly besluit ze Amir de waarheid te vertellen. Hij kan er alleen maar om lachen: natuurlijk gaat het geld naar een huis voor hen samen. En da’s maar goed ook, want Sjors had al een afspraak gemaakt voor een bezichtiging.

Zoë zit zonder

Rik maakte het vorige week uit met Zoë toen aan het licht kwam dat ze had gelogen over haar onvruchtbaarheid omdat ze geen kinderen wilde. Deze week zet ze alles in het werk om Rik terug te krijgen, inclusief de onthulling dat ze toch een baby met hem wil omdat ze van hem houdt. Maar haar smeekbedes maken geen indruk. Rik wil heus wel een kindje, maar niet met haar. Wat hem betreft is het definitief voorbij. Als ook haar laatste verzoenpoging mislukt, blijft Zoë in tranen achter in De Koning. Dan wordt ze onverwacht aangesproken door een mysterieuze, mooie man die haar met poëzie het hof maakt en belooft dat hij alles gaat doen haar gelukkig te maken. Ondanks haar verdriet kan Zoë een opgeluchte lach niet onderdrukken.

Much a-do about Jojo

De komst van Valentijn blijft voor romantische reuring zorgen. Kimberly en Jojo vielen beiden als een blok voor hem, maar Kimberly trok zich tactisch terug toen ze te horen kreeg dat hij haar neef was. Deze week helpt ze Jojo om Valentijn te veroveren, maar die zit daar helemaal niet op te wachten. Zeker als Jojo’s ex Rover hem duidelijk maakt dat ‘ie haar terug wil en dat Valentijn niks moet proberen. Toch dwingt Kimberly hem op date te gaan met Jojo, maar daar weet hij wel raad op. Valentijn belt Rover en laat hem naar het Paleis komen net als hij op de bank zit te zoenen met Jojo.

Het levert hem een fikse muilpeer op, maar de gladde tiener heeft een mooie verklaring: hij deed het om Rover te laten afknappen op Jojo! Valentijn vindt ‘m een toffe gozer en is van mening dat Rover beter kan krijgen. Dat is tegen het zere been van Jojo, maar hij probeert ook dat goed te praten. Ondertussen komt ook uit dat hij in Meerdijk is als hij Janine tegenkomt die geen moment gelooft dat hij ene ‘Vic’ is. Rover besluit open kaart te spelen met zijn moeder Charlie en vertelt dat hij in Nederland is. Ze wil dat hij meteen terugkomt, maar Valentijn jokt dat hij hier kunstgeschiedenis wil studeren. Charlie is daar onder één voorwaarde akkoord mee: als Valentijn belooft bij Ludo te gaan wonen.

Die zit daar gezien de omstandigheden echt niet op te wachten, maar is wel bereid zijn collegegeld te betalen. Kimberly ontdekt dat die wens te studeren een smoes is als ze hem betrapt bij het vervalsen van een collegepas. Hij vertelt dat ‘ie heus wel wil gaan studeren, maar voorlopig eerst zijn familie wil leren kennen. Kimberly snapt dat gezien haar eigen verleden als de beste en helpt hem met de vervalsing. Ludo heeft het studiegeld overgemaakt, maar weigert zijn achterneef leefgeld te geven.  Lucas biedt hem een baan in de Koning aan, maar Valentijn weet wat beters om de kost te verdienen: hij gaat vloggen!

Ludo's meesterzet

Aan het eind van de week treffen Ludo en Billy elkaar weer. Immers, ondanks alle ellende in de privésfeer staan ze op het punt Ludo’s veilinghuis groots te openen met de veiling van een aantal kostbare doeken die Billy heeft losgepeuterd uit de privécollectie van haar goede vriendin Juliette Hagoort. Ludo nodigt Juliette en Billy uit voor een drankje in de Rozenboom waar De Palma geen seconde op haar gemak zit: Ludo is veel te rustig en vrolijk voor iemand die net zijn vrouw kwijt is geraakt. Haar argwaan lijkt bevestigd te worden als ze melding krijgt dat het inbraakalarm van haar villa is afgegaan. Billy spoedt zich naar huis en weet zeker dat Ludo zijn mannetjes gestuurd heeft, maar het blijkt loos alarm. Wat Billy niet doorheeft is dat Ludo achter de valse melding zat. Terwijl Billy afgeleid was, liet hij Leon en zijn team inbreken bij Juliette om haar schilderijen ongemerkt te vervangen voor vervalsingen. Ludo is tevreden: als Billy volgende week mooie sier wil maken met de schilderijen, sluit het net zich.

En verder: Zonder Louise gaat Laura weer aan de slag in De Koning, Lucas redeneert dat gays straighter zijn dan hetero’s en Nina heeft voor onderstaande outfit minstens één Muppet gewurgd.

Meer over: