'Lekker janken!'

Melissa Drost heeft haat-liefdeverhouding met GTST-personage Sjors

23 Januari 2020 10:47 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Melissa Drost kent als Sjors Langeveld weinig goede tijden in GTST en dat breekt de 34-jarige actrice inmiddels aardig op.

In de soap speelt Melissa sinds 2017 de rol van de rechtschapen advocate Sjors die heel wat te stellen heeft met haar rebelse puberdochter Lana (Faye Bezemer) en ook de relatie met haar man Amir (Alkan Çöklü) is op z'n minst onstuimig te noemen. 

Doorspoelen

Sjors maakt de laatste anderhalf jaar zoveel ellende mee dat ze amper nog kan lachen en vooral rondloopt met een permanente, gepijnigde frons. Dat valt ook Melissa op als ze op Instagram reageert op de vraag van een fan: "In het 'echt' vind ik je superleuk! Maar Sjors spoel ik het liefst door. Wat vind je zelf?". In haar antwoord is Melissa resoluut: "Ik heb een haat-liefdeverhouding met het personage. Ze wil zo graag 'het goede' doen, maar dat maakt haar wat star."

Veel ellende

Ook meent Drost dat de schrijvers Sjors flink door de mangel halen en dat gaat niet in de kouwe kleren zitten: "Er komt wel erg veel ellende op haar pad. Lekker veel janken dus! Gelukkig ervaar ik dat niet zo intens als het personage, anders zou ik wel echt een k*tleven hebben. Het is mijn werk, maar iets kan natuurlijk wel binnensluipen als het herkenbaar is."

World peace

In hetzelfde vragenrondje onthulde Melissa waar ze nog meer van droomt naast haar rol in GTST: "Heb je even? Een galerie openen met Japanse kunst, in een sci-fi film spelen, een boerderijtje net buiten Amsterdam, documentaires maken, nog een studie doen, dat het heel hard gaat regenen in Australië oja, en world peace."

Meer over