Waar is Reinout?

Onvrede over stem 'Arnie' in GTST-jubileum

2 oktober 2020 11:12 | soap | Door Dominique Hofman

© Videostill GTST
Het was donderdag precies dertig jaar geleden dat de eerste aflevering van GTST werd uitgezonden. Reden voor een feestelijke jubileumaflevering waarin een aantal keer werd teruggeblikt op afleveringen in het begin van de soapserie. Maar een telefoontje van Arnie Alberts kon op weinig positieve reacties rekenen.

In de uitzending van donderdag draaide het vooral om de dood van Arnie, de zoon van Robert en Laura. Laura blikt terug op zijn sterfdag en heeft het er moeilijk mee. Ze bezoekt het graf van Arnie, waar Robert opduikt en haar steunt. Als ze daarna thuis is, wordt ze plotseling gebeld. Op haar mobiele telefoon staat aangegeven dat het Arnie is en als ze opneemt hoort ze 'haar zoon' voor het eerst in jaren weer aan de telefoon. 

Bekijk het fragment vanaf 13.00 minuten.

De 'verkeerde' Arnie

Maar die Arnie is niet de Arnie die de kijker thuis wil horen. Reinout Oerlemans speelde als enige ooit de rol van Arnie en de stem aan de telefoon, die Laura vertelde dat ze door moest gaan met leven en niet meer om hem moest treuren, was duidelijk niet de stem van Reinout. Kijkers verdenken onder andere Wilbert Gieske (Robert) ervan met een stemvervormer in de weer te zijn geweest en zo 'zijn zoons' stem na te bootsen. Ook de naam van Paul Groot (Koefnoen) wordt genoemd. Hij speelde vroeger Stan Nijholt in GTST.

'Magie van Televisie' 

Televizier vroeg bij RTL na wie de stem van Arnie voor de jubileum-aflevering insprak, maar die willen niet verklappen wie er achter het telefoongesprek zat. "We houden het graag bij het geheim van de smid. De magie van televisie!"

Meer over