Ondanks corona

RTL gaat niet bezuinigingen op GTST

25 mei 2020 10:33 | soap | Door Irma Tomas

© RTL
Goede tijden slechte tijden krijgt ook na de zomerstop nog maar 4 in plaats van 5 afleveringen, toch betekent dat geen bezuiniging op de soap. Er worden net zoveel afleveringen uitgezonden als andere jaren, de zomerstop wordt korter.

In totaal worden weer 220 afleveringen gemaakt, net zoals gewoonlijk. Ook het budget van GTST blijft hetzelfde als andere jaren. En dat ondanks de tegenvallende reclame-inkomsten door corona. Dat Goede tijden slechte tijden op vrijdag verdwijnt, is wel gunstig voor de zender. Een amusementsprogramma als The voice kan dan al om 8 uur beginnen en dat levert meer reclame-inkomsten op. 

Goedkopere quiz

Zenderbaas Peter van der Vorst vertelt in de Volkskrant dat hij er geen moment aan gedacht heeft om GTST te vervangen voor een quiz, die veel goedkoper is dan de soap: "Nee. Goede tijden is al dertig jaar een instituut. Er is me veel aan gelegen dat overeind te houden. En dat lukt gewoon op dit moment. Zelfs mijn 12-jarige zoon is sinds kort fan. We gaan door. Ik ga er zelfs van uit dat we over tien jaar het 40-jarig bestaan vieren."

Meer kijkers

De worstelende soap sloeg, onder leiding van Van der Vorst, het afgelopen jaar een nieuwe weg in met minder jonge acteurs en minder luxe, precies zoals de kijker wilde. En dat betaalde zich uit. In september 2019 trok de serie minder dan 750 duizend kijkers. De afgelopen weken waren het er 950 duizend. De toekomst ziet er weer een stuk zonniger uit voor GTST.

Meer over