Door oude bekende...

Wintercliff GTST kent dodelijke afloop

4 januari 2019 13:29 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST stevent af op haar wintercliffweek. Na komende week is soapdorp Meerdijk gegarandeerd één bekend gezicht armer. Pas op, dit stuk bevat spoilers!

Op Videoland is al te zien wie het eerste, dodelijke slachtoffer wordt van het grootschalige complot tegen Bing, Aysen, Janine, Ludo en Rik. 

Marieke en het noodlot

In de aflevering van komende donderdag gaan Ludo, Janine en Mark met Marieke (Lidewij Mahler) naar de Rozenboom voor een uitgebreide lunch met lekker veel toetjes. Marieke geniet, maar Ludo en Janine worden opgeschrikt als ze tijdens het samenzijn allebei hetzelfde smsje krijgen van een onbekende afzender: “vijf min één = vier”. Voor hun eigen veiligheid besluiten Ludo en Janine zo snel mogelijk naar huis te gaan. Maar zodra ze uit de Rozenboom komen, dendert een donkere SUV op het gezelschap af. Marieke twijfelt geen moment en duwt haar zus en zwager aan de kant om de klap zelf op te vangen. Het geblindeerde voertuig rijdt door en Marieke wordt met spoed opgenomen.

GTST Marieke cliffhanger2

Afscheid Marieke

In het ziekenhuis heeft Anton weinig goed nieuws. Door de klap heeft Marieke ernstige interne verwondingen opgelopen, ook wel bekend als een stomp buiktrauma. Haar milt dient verwijderd te worden, maar de kans is groot dat ze de operatie niet overleefd. Sowieso is het gezien Marieke’s dementie de vraag of behandelen wel gewenst is. Janine wil haar zus uiteraard nog niet kwijt, maar heeft geen keus als Marieke in een laatste, helder moment duidelijk maakt dat ze niet meer behandeld wil worden. Het is goed zo. De familie Sanders verzamelt zich in allerijl voor een laatste groet en in het bijzijn van ‘haar alles’ laat Marieke het leven achter zich.

GTST Mark Marieke afscheid van mijn alles2

Op Instagram houdt Lidewij Mahler de spanning er echter nog even in.

Meer over