De wijzers van de klok gaan snel...

Zien: GTST geeft Nola schokkende transformatie

11 Mei 2020 19:34 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Zo vlak voor de gedwongen zomerstop laat GTST het personage Nola Sanders een schokkende transformatie ondergaan. De dochter van Nina gaat onherkenbaar veranderen.

Nola werd in 2013 geboren als de dochter van Nina en wijlen Mike Brandt (Louis Talpe). De kleine meid zou zo'n zeven jaar moeten zijn, maar de tijd gaat snel in soapland. 

Groeispurt

Nola's leeftijd klopt nu nog enigszins, maar de makers laten het personage binnenkort een groeispurt ondergaan. Het is de zoveelste verandering in korte tijd voor Nola dit seizoen. In eerste instantie gaf deze jonge actrice haar gestalte.

Het meisje maakte de afgelopen weken echter ineens plaats voor een andere, iets oudere actrice. Maar dat bleek slechts een tussenstation te zijn. 

Prepuber

Komende week vertrekken Nola en Manu met Max-Ravi omdat ze het geruzie tussen Bing en Nina beu zijn en ze vrezen dat ze uit elkaar gehaald worden na de scheiding. Lang duurt die verdwijning niet, maar het was kennelijk voor Nola wel een ingrijpende ervaring: binnen anderhalve dag is ze zeker een jaar of zes ouder geworden.

Grotere rol

De keus om Nola versneld op te laten groeien lijkt een aanwijzing dat de schrijvers meer van plan zijn met haar personage. Dit seizoen speelde ze al op meerdere momenten een bescheiden, maar doorslaggevende rol. Zo bracht ze Ludo en Janine weer samen. Een wat oudere actrice kan een grotere rol makkelijker dragen en mag ook vaker werken van de arbeidsinspectie.

De nieuwe Nola doet op maandag 18 mei haar intrede in Meerdijk.

Meer over