Spoilers!

Zo loopt de GTST-instagramsoap Hartsvriendinnen af

GTST gaat vanavond van start, maar voordat het dertigste seizoen begint vatten we de laatste weken van de spin-off Hartsvriendinnen? samen waarin het nieuwe personage Puck centraal staat.

Nu GTST een week eerder terug is van zomerstop, kwam ook versneld een einde aan Hartsvriendinnen? en het verhaal van Puck Odolphy (Annefleur van den Berg).

Liegen en bedriegen

Puck is een mode ontwerper met grote dromen. Ze heeft samen met Nina aan het Fashion Institute van Miami gestudeerd maar ondanks haar diploma is de grote doorbraak er nooit van gekomen. Puck woont in een volksbuurt met de bierdrinkende klusser Harry en verdient de kost als filiaalmanager van een warenhuis. Maar ze droomt van een toekomst als designer en na een toevallige hereniging met Nina besluit ze haar weg naar succes te liegen.

Puck en Andor

Puck wil Nina’s contacten gebruiken om werk te vinden in de modewereld. Daarom jokt ze over een baan in Parijs en een knappe verloofde genaamd Andor. Haar vriend Harry kan de rol niet spelen en is sowieso veel te jaloers en onzeker, hij is bang zijn meisje te verliezen als ze met La Nina in zee gaat. Daarom huurt ze stiekem via een bureau de werkeloze acteur Martijn (Donny Roelvink) in om de rol te spelen. Pucks collega Debby vindt het een vreselijk slecht plan en ook nog eens oneerlijk tegenover Harry. Maar Puck zet door en nodigt Bing en Nina uit voor een brunch in haar atelier waar ze Andor kunnen ontmoeten.

Andor versus Harry

Het plan dreigt al op voorhand in het water te vallen als het bureau een foutje maakt en Martijn voor hun eerste kennismaking niet naar Pucks atelier stuurt maar naar haar thuisadres. Puck spoedt zich huiswaarts, maar kan niet voorkomen dat Harry oog in oog staat met de knappe jonge knul. Snel liegt Puck dat Martijn een nieuwe collega is en bovendien hartstikke gay. Maar Harry’s argwaan is gewekt. Hij besluit ondanks eerdere beloftes om toch weer een app op z’n telefoon te installeren waarmee hij zijn vriendin kan traceren.

Koude kermis

Puck probeert Martijn in allerijl klaar te stomen voor zijn rol als Andor, maar het lukt hem matig om alle intieme details over hun relatie te onthouden. Toch weet hij Bing en Nina te charmeren bij aankomst terwijl Puck haar slag slaat door Nina haar atelier te laten zien. Ze hoopte dat haar oud-studiegenoot in de wolken zou zijn van haar ontwerpen, vooral van een glitterende blauwe galajurk, maar Nina denkt dat het een grap is. Al deze designs zijn gedateerd en gebaseerd op andermans werk, er zit niets origineels aan. Teleurgesteld doet Puck inderdaad alsof het een geintje is en zet het daarna op een drinken om haar ellende te vergeten.

Harry verstoort de boel

Tijdens de lunch wordt Puck steeds meer beschonken, maar voordat ze een rel kan schoppen doet Harry dat voor haar. Dankzij de app heeft hij haar gevonden en ondanks Debby’s dappere pogingen hem af te remmen, dreigt hij de lunch te verstoren. Puck excuseert zich en probeert haar vriend weg te krijgen. Maar Harry verrast haar door een huwelijksaanzoek te doen: hij wil zijn meisje echt niet meer kwijt. Ondertussen treffen Debby en Martijn elkaar en springen de vonken over.

Nieuw leven

Tot ieders verrassing accepteert Puck zijn aanbod. Maar al snel krijgt ze spijt: dit eenvoudige, burgerlijke leven gaat haar niet gelukkig maken. Ze laat Harry’s grootste angst uitkomen door hem inderdaad te verlaten. Ze geeft de ring terug, wenst hem het beste en stapt gekleed in haar blauwe glitterjurk in bij Debby. Samen rijden ze een nieuwe toekomst in Meerdijk tegemoet.

Aan het eind van de eerste week GTST duikt Puck op in het soapdorp. Lees hier wat ze gaat doen.

Meer over:

Reageren