Trouwalbum

Zo verloopt de GTST bruiloft van Rik en Shanti

24 november 2020 12:47 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Na meerdere huwelijken zou Rik (Ferri Somogyi) eigenlijk beter moeten weten: bruiloften lopen zelden goed af in GTST. Toch geeft hij wederom zijn jawoord, ditmaal aan Shanti (Bertrie Wierenga). Bekijk de hoogtepunten uit de mooiste dag van hun leven.

In eerste instantie wilde Shanti groots trouwen, liefst een echte prinses in een echt kasteel. Het werd een partycentrum midden in de bossen met veel open lucht. 

Rik en Shanti's grote dag

Speciaal voor de grote dag kwam familie over: Rikki de Jong (Robin Martens) mocht als dochter van Rik niet ontbreken en ook Shanti's moeder Billy de Palma (Lone van Roosendaal) is van de partij. Rikki is best nerveus, daar heeft Billy weinig last van: "Het is maar een bruiloft", merkt ze op terwijl ze als trotse moeder de aankomst van het bruidspaar vastlegt.

Ceremoniemeester Saskia leidt met haar walkie-talkie de huwelijksvoltrekking met militaire precisie.

Als iedereen aanwezig is, komt Rik binnen met het toepasselijke Queen nummer Another one bites the dust. Het is immers ook alweer zijn vierde huwelijk. Onderweg naar het altaar heeft hij uiteraard even tijd om zijn kleinzoon Bram te begroeten. 

Maar daarna zijn alle ogen gericht op Shanti die stralend komt aangeschreden in haar droomjurk.

Het aanblik is zelfs genoeg om Billy een hartverwarmende reactie te ontlokken.

Rik en Shanti zitten er al snel helemaal klaar voor. Na een welkomstwoordje van de dominee is het ruim baan voor Laura die een ontroerende én komische speech heeft voorbereid waarin ze opmerkt hoe blij Riks overleden moeder Maria zou zijn geweest met deze dag. 

Daarna is het tijd voor het grote moment. Het jawoord wordt gegeven en met wat hulp van Bram komen de ringen aan de juiste vingers.

De vriendengroep heeft iets leuks voorbereid voor de nieuwe meneer en mevrouw De Jong: een verzameling leuke, hilarische en pijnlijke gedeelde herinneringen. Uiteraard mag Riks beste vriend Bing niet ontbreken, zelfs als hij er niet zelf bij kan zijn.

Van een bruiloft komt een bruiloft: voordat het grote feest losbarst, gooit Shanti haar boeket. Jojo is de gelukkige en dat is veelzeggend: ze had de vader van Ilyas immers beloofd in het voorjaar te gaan trouwen.

Al met al een droombruiloft... En van corona ontbreekt (bijna) ieder spoor.

Meer over