Tijdens Pasen

Deze sportdocumentaires moet je echt bekijken op Netflix

10 april 2020 16:33 | sport | Door Jacob-Jan van de Groep

© Netflix
Nu de gehele sportwereld stilligt vanwege het coronavirus is het ook zoeken naar sport op televisie. Gelukkig zorgt Netflix voor de nodige uren aan kijkplezier. Wist je dat op de streamingdienst ook een aantal geweldige documentaires te zien zijn? Wij hebben er een paar voor je uitgelicht!

Bobby Robson – More than a manager 

Sir Bobby Robson is een icoon in de Engelse voetbalwereld. De nalatenschap van de voormalig aanvaller en oefenmeester (van onder andere PSV, FC Barcelona en de Engelse nationale ploeg) is nog altijd voelbaar in de voetbalcultuur. Op Netflix staat met Bobby Robson – More than a manager hét portret van de in 2009 overleden Engelsman. Hierin komt naar voren hoe toegewijd en gedreven Robson was, ook in de periodes dat zijn leven door andere zaken beheerst werden. 

Stop at nothing: The Lance Armstrong Story 

Lance Armstrong genas van teelbalkanker en werd daarna een van de grootste wielrenners uit de historie. Zo won hij onder meer zeven keer de Tour de France. Jaren later moest de Amerikaan schoorvoetend toegeven tot die resultaten te zijn gekomen door het gebruik van verboden middelen. Mensen uit zijn omgeving getuigen over de meineed die Armstrong pleegde, maar ook tegenstanders, voormalig ploeggenoten en wielerprominenten komen aan het woord. 

Formula 1: Drive to survive 

Het eerste seizoen van Formula 1: Drive to survive gaf een uniek inkijkje in de wereld van de koningsklasse van de autosport. Een opmerkelijke wereld waar een ieder, fan of geen fan, een mening over heeft. Reikhalzend werd er dan ook uitgekeken naar het tweede seizoen van deze reeks. Die staat inmiddels op Netflix en het goede nieuws is dat ook topteams Ferrari en Mercedes zijn gevolgd. 

Icarus 

In Icarus doet regisseur Bryan Fogel onderzoek naar drugsgebruik in de Russische sportwereld. In zijn zoektocht naar de waarheid komt hij in contact met een Russische dopingarts die opvallend loslippig is. Tijdens de opnames werd het tweetal geconfronteerd en bang gemaakt voor wat er met hen zou gebeuren als ze hun bevindingen openbaar zouden maken. Icarus werd in 2018 verkozen tot beste documentaire en ontving daarvoor een Oscar. 

Sunderland ‘Til I Die

Deze docureeks neemt je in het eerste seizoen bij de hand tijdens het seizoen 2017-2018 van AFC Sunderland. De club, waar ook Dick Advocaat een verleden heeft, vierde in het verleden enorme successen in het Engelse voetbal, maar moet sinds de degradatie in 2017 continu alle zeilen bijzetten om niet nog verder af te dalen in de Engelse voetbalpyramide. In de jacht op eerherstel werd er overal op en rondom de club een camera toegelaten. En weet je wat het mooie is? Onlangs is ook het tweede seizoen op Netflix verschenen. Veel kijkplezier!

Meer over