Andere route

Ook F1-analist Robert Doornbos krijgt geen werk bij Viaplay

5 december 2021 10:04 | sport | Door Jacob-Jan van de Groep

© Ziggo Sport

De Formule 1 verhuist na dit seizoen naar Viaplay en het Scandinavische NENT gaat de races met een heel ander team doen. Nadat eerder al bekend werd dat Olav Mol en Jack Plooij niet meegingen, heeft Robert Doornbos nu ook het slechte nieuws gekregen.

"NENT kiest helaas niet voor mij als analyticus. Ze gaan een andere route in", zegt Doornbos in gesprek met BN DeStem. De oud-coureur was negen jaar lang als analyticus werkzaam bij Ziggo Sport, nadat het de rechten van de Formule 1 van RTL had overgenomen.

Twaalfde 

Viaplay gaat ervoor om internationale ex-coureurs in te zetten als analisten, maar voor Doornbos was er geen plekje beschikbaar. De oud-coureur, die van 2004 tot 2006 actief was in de koningsklasse van de autosport, boekte als racer zijn beste resultaat tijdens de GP van Brazilië in 2006, toen hij twaalfde werd.

Amber Brantsen

Het commentaar bij de Formule 1-races wordt vanaf volgend jaar verzorgd door Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk, die de stem van Olav Mol moeten zien te vervangen. Mol heeft dertig jaar Formule 1-races van zijn commentaar voorzien. Amber Brantsen, sinds 2017 nieuwslezer bij de NOS, zal de vaste presentatrice zijn.

Meer over