Frank Snoeks stopt als schaatscommentator

10 september 2014 15:16 | sport | Door Televizier

Frank Snoeks hangt na twintig jaar de schaatsen in de wilgen. De sportcommentator richt zich vanaf nu alleen nog maar op voetbal.

‘Frankie, Frankie, wat ga je doen?’, dacht de directie van de NOS toen Frank Snoeks het nieuws bekend maakte. “Het is een bewuste keuze.”, vertelt Snoeks. “Na twintig jaar het schaatsen van Heerenveen tot Obihiro tot Salt Lake City te hebben gevolgd, wil ik meer tijd kunnen stoppen in het voetbal. Zeker nu we dit seizoen de Eredivisie, de Champions League én de EK-kwalificatie doen.” 

Frank Snoeks

Frank Snoeks is ook blij dat hij nu vaker bij zijn familie kan zijn. “Anderen moeten er misschien niet aan denken, maar eindelijk een keer ‘gewoon’ thuis met de feestdagen, is ook wel eens leuk.” 

NOS

Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport, vindt het spijtig dat Frank Snoeks de schaatsbaan verlaat. “Hoe oprecht jammer wij het ook vinden dat Frank niet meer bij het schaatsen te horen is; we gunnen hem deze stap van harte na twintig jaar trouwe dienst op de schaatsbaan. 

Opvolger

Erik van Dijk vervangt Frank Snoeks als schaatscommentator bij de NOS. Van Dijk praatte de afgelopen jaren onder meer het roeien, bobsleeën, waterpolo en basketbal aan elkaar. 

Erik van Dijk

Maarten Nooter vindt Erik van Dijk een waardig vervanger van Frank Snoeks. ‘’Erik van Dijk draait al een tijd mee in het schaatsen en weet bovendien wat het is om commentaar te geven bij grote evenementen. Van de Olympische Spelen tot onlangs nog het WK roeien. Erik is er klaar voor”, aldus de hoofdredacteur van NOS Sport. 

Schaatsen

Erik van Dijk kan niet wachten tot het schaatsseizoen weer begint. “Het is een hele eer om deze mooie sport van commentaar te mogen voorzien. Ik heb nu al zin in de winter!”, vertelt de nieuwe schaatscommentator.

Frank Snoeks heeft het de NOS in de afgelopen jaren niet altijd makkelijk gemaakt. De commentator blies eerder nog de telefooncentrale van de omroep op.

Meer over