Johan Derksen wil voetbalblad beginnen

8 september 2015 16:26 | sport | Door Televizier

© RTL - Kastermans

Johan Derksen, de oud-hoofdredacteur van Voetbal International, wil een nieuw voetbaltijdschrift op de markt brengen.

Samen met Wilfred Genee, René van der Gijp, Wim Kieft, Hans Kaay jr. en Johan Boskamp wil hij het blad Voetbal Inside lanceren, zegt Johan Derksen in de Vara Gids. “Op 10 september gaan we beslissen, we zijn al in gesprek met verschillende uitgeverijen. En we nemen allemaal ons netwerk mee." Johan is ook van plan boeken uit te geven onder het gelijknamige label Voetbal Inside.

Een echte voetbalfan

Tussen 1977 en 2015 was de 66-jarige voetbalfan in dienst van het weekblad Voetbal International. Hij was van 2000 tot 2013 zelf de hoofdredacteur. De redacteur werd pas echt bekend toen hij in het najaar van 2008 met Wilfred Genee en René van der Gijp over voetbal ging praten in het televisieprogramma Voetbal International. Inmiddels heet het programma Voetbal Inside, dezelfde naam dus als het blad.

Wie o wie?

Wilfred bevestigde tegenover Quote dat het klopt wat Johan heeft gezegd. “Oh my god, heeft Johan zich weer verluld? Ach wat. Het is zo. We gaan erover nadenken.” Wilfred maakt het nog spannender voor de echte voetbalfanaten: “In eerste instantie zal het gaan om een kwartaalblad, waarbij we allemaal onze expertise inbrengen. Ben nu op weg naar de uitgever. Zeg niet welke.”

Lees ook: Waarom Voetbal International nu Voetbal Inside is

Meer over