Vaste gast

Marco van Basten voortaan bij Fox Sports

3 juni 2019 11:35 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
Voetballegende Marco van Basten wordt vanaf het nieuwe voetbalseizoen de nieuwe analist bij Fox Sports. Hij is vanaf september ook een vaste gast in het zaterdagavondprogramma De eretribune.

Marco hoeft het niet alleen te doen, de contracten met analisten Arnold Bruggink en John de Wolf bij Fox Sports werden verlengd. Net als die van Hans Kraay Jr., Kenneth Perez, Ronald de Boer en Kees Kwakman.

Jan Joost van Gangelen

Van Basten vindt zijn nieuwe baan zelf gelukkig ook leuk: „Ik denk dat De eretribune goed bij me past door de ruimte die er is om niet alleen te kijken naar de wedstrijden, maar ook naar de ontwikkelingen en actualiteiten eromheen. Daarnaast kijk ik ernaar uit om weer met Jan Joost van Gangelen samen te werken.” Van Basten kent Van Gangelen nog van wedstrijden van het Nederlands Elftal. Van Gangelen presenteert De eretribune samen met Aletha Leidelmeijer.

FIFA

Van Basten, een van de beste voetballers die ooit op de Nederlandse velden liep, stopte in oktober met zijn baan als hoofd technische ontwikkeling bij de FIFA omdat hij meer tijd door wilde brengen met zijn familie. Daarom heeft hij nu tijd voor deze bijbaan.

 

Meer over