Met Frank Evenblij

Matthijs de Ligt in eerste aflevering Shirtje ruilen

28 juni 2019 11:49 | sport | Door Televizier

© RTL

Presentator Frank Evenblij bewondert in de eerste aflevering van een nieuw seizoen Shirtje ruilen de shirtjescollectie van Ajax-aanvoerder en Oranjespeler Matthijs de Ligt.

Ook bondscoach Ronald Koeman komt voorbij. Dat hij meedoet aan het programma is voor Frank Evenblij een grote wens die in vervulling gaat. “Ronald Koeman stond bovenaan mijn verlanglijst, en als hij dan ineens met een tas met shirts voor je neus staat, zélfs met shirts van het EK 1988, is dat grandioos.”

Mooie verhalen

In Shirtje ruilen vertellen bekende voetballers van toen en nu over de shirts waarin ze memorabele wedstrijden speelden. Mooie verhalen gegarandeerd. Naast De Ligt en Koeman gaat Frank ook op bezoek bij Edwin van der Sar, Jaap Stam, Ruud van Nistelrooy en Roy Makaay.

Peter R. de Vries

Nieuw dit seizoen is dat Frank ook langsgaat bij mensen die een link hebben met voetbal, maar niet zelf op professioneel niveau hebben gevoetbald. Zo blijken spelersmakelaar Peter R. de Vries en oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo ook fanatieke shirtjesverzamelaars en vertellen ook zij alles over hun collectie.

Shirtje Ruilen is vanaf 6 juli vijf dagen achter elkaar te zien bij RTL 7, direct na Tour du Jour.

Meer over