Drie jaar live

NOS heeft rechten Grand Prix van Zandvoort in de tas

8 december 2021 09:28 | sport | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Liefhebbers van de Formule 1 hoeven niet te vrezen dat ze de Grand Prix van Nederland de komende drie jaar moeten missen. De NOS heeft namelijk de rechten gekregen om de race vanaf Zandvoort live uit te zenden.

Naast Zandvoort heeft de NOS met rechtenhouder Nordic Entertainment Grooup (NENT) een deal gesloten over de andere races. Van elke grand prix mag de NOS drie minuten van de kwalificatie en een samenvatting van een kwartier van de race laten zien.

Programma

Van de Formule 1 maakt de NOS vanaf komend seizoen een apart programma. Bij een normaal aanvangstijdstip is dat op zondag tussen 17:15 en 18:00 uur. Bij een avondrace wordt het programma naar later op de avond geschoven. In het programma zijn naast de samenvatting ook interviews, analyses en achtergronden te zien.

Topsport 

"De Formule 1 is journalistiek zeer interessant en past daarom prima in ons brede pakket van topsport. Dat was al zo, maar vanaf 2022 kunnen we meer doen. Ruimere samenvattingen, meer verhalen, een speciaal programma en de race op Zandvoort, dat echt een nationaal evenement is, zelfs live”, zegt Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport. 

De Dutch Grand Prix staat voor het nieuwe seizoen gepland op zondag 4 september 2022.

Meer over