Wilfred wilde meer

René van der Gijp reageert op verhuizing Voetbal Inside

René van der Gijp heeft gereageerd op het vertrek van Wilfred Genee, Johan Derksen en hemzelf van RTL naar Talpa, het bedrijf van John de Mol. Volgens René komt het vertrek vooral door ontevredenheid van Wilfred Genee.

Wilfred Genee zou geen toekomst meer zien bij RTL, laat René van der Gijp weten aan RTL Boulevard. “Ze hadden niet genoeg voor hem. RTL wilde alleen met VI doorgaan en zag te weinig mogelijkheden. Daar was hij ontevreden over." Wilfred wilde meer, maar die kans zat er volgens René de afgelopen jaren niet in.

Voor Wilfred

De drie heren hebben nu een vierjarig contract aangeboden gekregen door John de Mol. "Als je een kans krijgt bij een andere zender, dan doe je het voor Wilfred," zegt van der Gijp. Als René, Wilfred en Johan samen vertrekken naar Talpa, zal Voetbal Inside vanaf volgend seizoen bij Veronica te zien zal zijn.

John de Mol

Volgens Wilfred Genee zijn de berichten over de overstap nog “erg prematuur.” De gesprekken met John de Mol zijn vorige maand begonnen. “De verwachting is wel dat we eruit gaan komen. Maar we zijn nog in onderhandeling,” zegt hij vanochtend op Radio 538. John de Mol zou mogelijkheden zien op donderdag en zondagavond.

Voetbal Inside

De presentatoren waren eerder met RTL in gesprek over een programma rond het WK deze zomer, maar Van der Gijp verwachtte niet dat dat voor veel tv-succes zou zorgen. “Als Nederland niet meedoet, leeft dat niet. Dan is het moeilijk om dagelijks een programma te vullen. Als ik het tien minuten over Lukaku heb, is iedereen afgehaakt.”

Lees ook: Voetbal Inside zorgde altijd voor de nodige relletjes.

Meer over:

Reageren