WK-finale: Duitsland - Argentinië

13 juli 2014 09:35 | sport | Door Televizier

Zondagavond wordt de finale van het wereldkampioenschap voetbal gespeeld in Rio de Janeiro. Helaas is het een finale zonder de mannen van Louis van Gaal.

De finale tussen Duitsland en Argentinië wordt gespeeld in het wereldberoemde Maracanã in Rio de Janeiro. Beide finalisten hebben in de aanloop naar de eindstrijd al in dit imposante stadion gespeeld en weten dus hoe het is om op het heilige gras in Brazilië te staan.

Duitsland

Door de 7-1 overwinning op het gastland Brazilië is de druk voor Duitsland groot. Vrijwel iedereen verwacht dat onze oosterburen de finale gaan winnen. Om er maar eens een prachtige Cruijffiaanse uitspraak bij te pakken: ‘’Zonder de bal kun je niet winnen.’’ Duitsland moet de bal zondag eerst maar eens zien te veroveren. Tot die tijd zijn de kansen gelijk.

Argentinië

Laten we niet vergeten dat Duitsland in de halve finale tegen een zeer zwak verdedigend Brazilië speelde. Bij Argentinië is de defensie absoluut geen gatenkaas. De zeer sterke verdediging van de Albicelestes zorgde ervoor dat Nederland in de halve finale vrijwel geen kans kon creëren. 

Records

Naar verwachting sneuvelen er zondagavond diverse kijkcijferrecords. Ook is de kans aanwezig dat er gedurende de finale meer wordt getwitterd dan tijdens de wedstrijd tussen de Goddelijke Kanaries en Die Mannschaft. Er werd aan het eind van deze halve finale een Twitterrecord verbroken.

Meer over