Timeline

3 vragen aan Raoul Heertje

21 Maart 2019 13:00 | sterren | Door Televizier

© ANP

In de nieuwe spelshow Timeline draait alles om de juiste volgorde. Wat gebeurt er bijvoorbeeld allemaal in je lichaam wanneer je een colaatje drinkt? Raoul Heertje is een van de vaste gezichten.

Tekst: Carlijn Schepers

Wat is Timeline voor programma?

“Het is een spelshow, bedacht door Eric van Sauers, waarin het gaat om de volgorde waarin dingen gebeuren. Lieven Scheire en ik spelen tegen elkaar, Eric presenteert het programma. We moeten de volgorde bepalen van vraagstukken over bijvoorbeeld geschiedenis en wetenschap. Zo komen er interessante feiten en verhalen naar boven. We moeten bijvoorbeeld bedenken welke processen plaatsvinden in je lichaam wanneer je cola drinkt. Wat doet zo’n suikershot met je en wat gebeurt er dan als eerste, als tweede, et cetera. En bij een orkaan: is er eerst de evacuatie of krijgt hij eerst een naam? We testten het concept van de show een keer in een café en dat vonden we zo leuk, dat we het als pilot hebben opgestuurd.”

Een spelshow met drie cabaretiers, dat wordt ongetwijfeld grappig.

“Het is vooral bedoeld voor kijkers die nieuwsgierig zijn. Natuurlijk zijn er heus wel grappige onderdelen, maar het draait niet alleen maar om de humor, omdat wij drieën het doen. Het is ook weer niet superserieus, maar wel wat anders dan Dit was het nieuws. Dat draait echt om grappen.”

Je strijdt tegen een wetenschapper. Hoeveel kans maak je?

“Lieven weet ontzettend veel. Ik vind het erg interessant naar hem te luisteren. Maar grappig genoeg won ik de pilot. Logisch denken kan je blijkbaar ver brengen bij dit spel. Het is toch een soort puzzel. En we hebben ook nog allebei een gast met wie we spelen, dat scheelt. Want ik kan best tegen mijn verlies, maar ik wil niet elke week verliezen. Dan sta ik straks bekend als ‘die dombo van Timeline’.”

Timeline | NPO 1 | NTR | 22.20

Meer over