3FM-dj Barend van Deelen stapt over naar AVROTROS

7 juli 2015 16:26 | sterren | Door Televizier

© Hans-Peter van Velthoven

Dj Barend van Deelen blijft bij 3FM, maar verruilt KRO-NCRV voor AVROTROS. Hij presenteerde al sinds begin dit jaar de Mega Top 50 voor zijn nieuwe werkgever.

De stoelendans op 3FM blijft doorgaan. De nieuwste ontwikkeling is de overstap van KRO-NCRV-dj Barend van Deelen naar AVROTROS. Voor die omroep presenteerde hij al sinds januari de Mega Top 50, maar nu maakt hij een definitieve overstap.

Barend van Deelen

"Ik ben erg gelukkig met mijn overstap naar AVROTROS," zegt Barend. "Visie, ruimte voor ontwikkeling en vertrouwen lijken mij een mooie basis voor een gelukkige samenwerking." Ook radio-eindredacteur Daniel Dekker is blij met de komst van de dj: "Barend is één van de jonge talenten van de radio. Ik ben blij dat hij vanaf nu aan AVROTROS verbonden is en verwacht veel van z'n nieuwe shows in het 3FM-weekend."

Wijnand Speelman

Barend blijft de Mega Top 50 presenteren, die vanaf 1 augustus op zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur wordt uitgezonden. Daarnaast gaat de dj elke zondag op dezelfde tijd een nieuwe radioshow maken op 3FM. Samen met Wijnand Speelman blijft hij het programma Barend & Wijnand doen, dat verhuist naar vrijdagavond tussen 21.00 en 0.00 uur.

3FM

De overstap van Barend van Deelen volgt op een aantal eerdere veranderingen voor 3FM. De radiozender verloor Coen en Sander aan Radio 538 en heeft nu Frank van der Lende in de middag geprogrammeerd. Ook Gerard Ekdom vertrekt bij de jongerenzender: hij gaat aan de slag voor Radio 2 en verruilt daarom AVROTROS voor BNN-VARA. Op 3FM wordt Ekdom opgevolgd door Timur en Rámon.

Lees ook:
Domien Verschuuren vervangt Giel Beelen in vakantie

Meer over