Mars tegen Venus

6 vragen aan Jan Versteegh

20 Maart 2019 13:00 | sterren | Door Televizier

© William Rutten

Hij noemt zichzelf een ‘vrouwelijke man’ en dat komt Jan Versteegh nu goed van pas. Hij en Leonie ter Braak zijn teamcaptains in Mars tegen Venus. Wie kent de andere sekse het best?

Tekst: Carlijn Schepers

Wat kan de kijker verwachten van Mars tegen Venus?

“Het is een spelshow over de vele vooroordelen die er bestaan over mannen en vrouwen. Vrouwen kunnen niet rijden en weten niets van voetbal. Mannen kunnen geen twee dingen tegelijk, ruimen nooit op en hebben geen gevoel voor mode. Bij dat soort onderwerpen bestaat er een enorme frictie tussen de twee seksen. Daarop is dit programma gebaseerd.”

Wat voor onderdelen heeft de spelshow?

“Het gaat vooral om je mening geven en vragen beantwoorden over het andere geslacht. Dat doen Leonie ter Braak, de andere teamcaptain, en ik allebei met een BN’er aan onze zijde. Zij een vrouw, ik een man. Onder anderen Olcay Gulsen, Monique Smit en Rick Brandsteder komen langs. Daarnaast doen honderd mannen en honderd vrouwen in het publiek mee met stemkastjes.”

Wat is je favoriete spelelement?

“Een van de leukste onderdelen vind ik de top 4. Dan moeten de vrouwen bijvoorbeeld raden wat de vier favoriete schoonmaakattributen zijn van de man.”

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Ben nu pakezel geworden. Wie wil er een lift?

Een bericht gedeeld door Jan Versteegh (@jan_versteegh) op

Hoe goed ken jij het andere geslacht?

“Het is grappig, want Leonie vindt zichzelf meer manachtige vrouw en ik mezelf een vrouwachtige man. Zo ben ik de kok thuis en als we All you need is love kijken, ben ik de eerste die huilt. Er is bij ons geen sprake van een klassieke rolverdeling. Ik denk dat ik door die ‘vrouwelijke’ eigenschappen het andere geslacht aardig goed ken. Maar tegelijkertijd ben ik ook een echte man-man hoor. Wat dat betreft moet Leonie goed uitkijken. En ik kan echt niet tegen mijn verlies. Ik zal niet het bord door de kamer gooien, maar ik doe er wel alles aan om het punt van bijna verliezen niet te bereiken.”

Zijn de clichés over mannen en vrouwen waar?

“Clichés zijn clichés omdat ze waar zijn natuurlijk. Ik geef een voorbeeld: vrouwen zeggen altijd dat wij mannen ze niet begrijpen. Maar dat is onzin. Wij mannen begrijpen vrouwen prima, alleen soms laten we ze een beetje in de waan dat dat niet zo is. Dat scheelt gedoe. Grapje, natuurlijk!”

Je maakte begin dit jaar de overstap van de publieke omroep naar Talpa. Bevalt het?

“Jazeker, ik heb het hier hartstikke naar mijn zin. Natuurlijk had ik gehoopt op meer kijkcijfers voor 6 Inside. Maar aan de andere kant is het ook best een lekkere positie, die van underdog. Het geeft het ons de mogelijkheid om aan het programma te bouwen. Verder presenteer ik dit voorjaar De Gordon tegen Dino show. Het is leuk dat Gordon dan teamcaptain is en ik presentator, in plaats van andersom zoals bij Mars tegen Venus. Ik ben voorlopig druk genoeg met al deze programma’s.”

Mars tegen Venus | woensdag | Net 5 | 20.30

Meer over