Nepprofielen

Aangiftes tegen Tim den Besten wegens identiteitsmisbruik op datingapp

8 november 2023 13:58 | sterren | Door Esther Hut

© Hilde Harshagen

Nadat vorige week bekend werd dat Tim den Besten een zeldzame vorm van kanker heeft, komt vandaag het nieuws naar buiten dat er drie aangiftes tegen de presentator zijn gedaan.

Dat heeft Het Parool bekendgemaakt na lang onderzoek.

Expliciete gesprekken

Volgens de krant zou Tim gedurende anderhalf jaar de namen en privéfoto’s van drie verschillende mannen hebben gebruikt voor contact op de app Grindr. Hij zou expliciete gesprekken hebben gevoerd op de datingapp.

De drie mannen die aangifte hebben gedaan laten weten dat ze werden aangesproken door vrienden en kennissen die dachten met hen te hebben gechat op Grindr. Op deze manier kwamen ze erachter dat er misbruik werd gemaakt van hun identiteit. Maar wie hierachter zat was nog onduidelijk.

Toen het leek alsof ze alle drie op hetzelfde seksfeestje zouden zijn, hebben de mannen contact met elkaar gezocht. Daaruit bleek dat ze alle drie wel eens contact met Tim den Besten hadden gehad. Ook volgde hij hen alle drie op sociale media en had hij toegang tot hun afgeschermde foto’s.  

Tim geconfronteerd

Het drietal heeft Het Parool vertelt dat zij via Grindr hebben kunnen achterhalen dat de berichten vanaf het woonadres van de presentator werden verstuurd. Aanwijzingen daarvoor heeft de krant ook ingezien. Ze hebben Tim dan ook drie keer geconfronteerd, maar dat leverde niets op.

Psychische problemen

De slachtoffers vertellen er psychische problemen aan over te hebben gehouden. Twee van hen krijgen therapie. Eén van hen is bang om zijn klanten in de mediawereld te verliezen.

De politie heeft de aangiftes ook bevestigd en doet nu onderzoek. “We doen onderzoek naar de aangiftes en van welke mogelijke strafbare feit(en) er sprake is,” zegt een woordvoerder. “Daar zijn we samen met het openbaar ministerie nog niet over uit.”

Uiteraard heeft Het Parool ook om een reactie gevraagd van Tim over de beschuldigingen, maar hij is nooit ingegaan op deze verzoeken.

Ernstig ziek

Een week geleden maakte de VPRO, na berichten op het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer, dat Tim 'ernstig ziek' is en daarom voorlopig zijn werkzaamheden heeft neergelegd. Zijn advocaat bracht ’s avonds naar buiten dat Tim een zeldzame vorm van kanker heeft en dat de ‘ziekte grote impact op zijn geestelijke gezondheid’ heeft.

Meer over