Bitcoins

Acteur Ruud Feltkamp naar politie om identiteitsmisbruik

14 maart 2019 13:01 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Voormalig soapie Ruud Feltkamp heeft bij de politie aangifte gedaan, omdat zijn foto wordt gebruikt in advertenties die bitcoininvesteringen aanprijzen. De acteur stopte inderdaad met acteren om zich te richten op zijn bedrijf Cryptohopper, dat handelssoftware voor cryptovaluta ontwikkelt, maar hij stelt dat hij geen enkele banden met het bedrijf dat zijn foto misbruikt heeft.

"Dagelijks krijg ik meldingen dat mensen mij zien op Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn: noem het maar op. Dat is echt irritant", aldus de 29-jarige acteur, die onder andere te zien was in Goede Tijden Slechte Tijden en Toscaanse bruiloft.

Goede reputatie 

"Dit is echt vervelend voor mensen die erin trappen, die hebben het vaak al niet breed, maar ook voor mezelf. Ik probeer met eerlijk en hard werk een goede reputatie op te bouwen, en dan wordt je naam misbruikt door een paar van die flapdrollen", aldus Feltkamp tegen het AD.

Humberto Tan

Eerder werd ook al de beeltenis van Humberto Tan misbruikt bij een advertentie. Zijn foto werd gebruikt bij een bericht dat leidde naar een site waar mensen worden verleid om in bitcoins te handelen.

Meer over