Erkent opstootje

Actrice Robin Martens ontkent slaan agent

30 september 2019 16:01 | sterren | Door Televizier

© Nick van Ormondt 2 jaren geleden door Televizier
Oud-GTST'er Robin Martens ontkent dat ze afgelopen weekend tijdens een opstootje in Castricum een agent heeft geslagen. Wel heeft ze mogelijk 'een duwende beweging' gemaakt richting een diender.

Haar advocaat Peter Plasman laat in een reactie aan persbureau ANP weten dat zijn cliënte Robin Martens inderdaad betrokken is geweest bij een schermutseling in Castricum, maar dat zij geen agent heeft geslagen. Ook ontkent de voormalige GTST-actrice dat ze dronken was tijdens het voorval, maar ze zou wel iets gedronken hebben.  

Plasman

Over de inmiddels veelbesproken nacht in het uitgaansgebied van de Noord-Hollandse badplaats zegt Plasman dat Robin zag dat een vriend van haar op ruwe wijze werd gearresteerd en daarvan schrok."Zij raakte van dit beeld zo overstuur dat zij instinctief haar vriend te hulp schoot. Zij heeft daarbij geschreeuwd en mogelijk een duwende beweging naar een politieman gemaakt. Ze heeft de politieman niet geraakt. Meer dan dit is het niet geweest."

Agent slaan

Actrice Robin Martens raakte dit weekend in opspraak doordat ze betrokken was bij een opstootje in Castricum. Daarbij werd een 17-jarige jongen die met een mes stond te zwaaien, ingerekend door de politie. Een man uit het toegestroomde publiek bemoeide zich met de arrestatie en raakte in een gevecht met de politie. Een 27-jarige vrouw, naar later bleek Robin Martens, begon vervolgens, volgens een officiële lezing van de politie, een agent te slaan. Zij werd daarop meegenomen naar het bureau, maar later weer vrijgelaten. Beelden van het voorval waren zondagavond te zien in Shownieuws.

Volgens Plasman zal de officier van justitie in november beslissen hoe de kwestie wordt afgehandeld.

Meer over