“John de Mol belt wel eens”

Albert Verlinde wil comeback op televisie

Albert Verlinde wil terug op tv. De praatgrage theaterproducent mist zijn vak als tv-maker. Albert nam bijna twee jaar geleden afscheid van RTL Boulevard.

Na RTL Boulevard was Albert Verlinde nog een tijdje te zien in RTL Live, maar afgelopen zomer nam hij geheel afscheid. Hij ging zich meer focussen op zijn baan als musicalproducent, maar wil toch niet helemaal wegblijven van tv. “Het is een vak wat ik heb en ik heb de laatste tijd wel zoiets van: ik vind het raar om dat hele vak niet aan te spreken. Ik zit nu bijvoorbeeld vaak bij Pauw en Jinek om iets te duiden. En dan denk ik: ja, dat kan ik en dit is mijn vak,” laat hij weten in de show van Lex Gaarthuis op Radio 10.

John de Mol

Albert heeft nog geen concreet idee op de plank liggen, maar krijgt wel regelmatig telefoontjes. “RTL belt wel eens, John de Mol belt wel eens en de publieke omroep belt wel eens. Dus er gaat echt wel een moment komen dat ik weer iets ga doen op tv.” Een jaar geleden dacht hij nog anders over een comeback. “Toen zei ik echt nee. En nu weet ik het zo net nog niet. Nou, dat zegt eigenlijk al genoeg.”

Jarig

Zijn verjaardag viert Albert Verlinde vooralsnog in het theater. Vandaag blaast hij 57 kaarsjes uit en dat viert hij bij Stage Entertainment met succes. “Op de avond voor mijn verjaardag mochten we bij The Lion King de miljoenste bezoeker verwelkomen. Dat vind ik echt ongelofelijk."

Lees ook: Albert Verlinde over vernieuwd RTL Boulevard: ‘weinig inhoud’.

Meer over:

Reageren