Chemokuren

André van Duin (73) begin januari geopereerd aan darmkanker

13 januari 2021 09:09 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© Roland J. Reinders
André van Duin is vorige week noodgedwongen onder het mes gegaan. De presentator van Heel Holland bakt is in het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam geopereerd aan darmkanker.

In gesprek met De Telegraaf legt André (73) uit hoe hij erachter kwam dat er iets niet goed was. "Ik stond op van de wc en je kijkt dan wel eens achterom. Daar zag ik een pluimpje bloed en daardoor ging bij mij een alarmbelletje rinkelen."

Chemokuren 

Afgelopen zomer ondernam de presentator actie. Bij nader onderzoek in het ziekenhuis werd een tumor in de dikke darm ontdekt. De afgelopen maanden kreeg hij hiervoor al meerdere chemokuren.

Echtgenoot 

De diagnose van darmkanker zorgde bij Van Duin voor flashbacks, die een jaar geleden zijn echtgenoot Martin Elferink (55) verloor aan botkanker. "Anders dan met hem toen, zag het er bij mij wel meteen goed uit. De tumor bleek goed operabel te zijn, maar moest eerst kleiner worden voordat ze hem durfden weg te halen."

Zielig 

Ondanks de zware tijd, deelde André zijn leed niet met de buitenwereld. "Ik heb graag dat mensen om me moeten lachen. En niet dat ze, wanneer ze me zien, meteen denken: Ach goss, zijn man dood, zijn vriendin Corrie van Gorp en nu zelf ook nog kanker. Dan word je zo'n zielige, ouwe komiek."

Meer over