De kijkcijfers van zondag 27 december

De TV van gisteren: HHB start met 2.3 miljoen kijkers

28 december 2020 15:57 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Roland J Reinders / MAX
Het zal geen verrassing zijn dat de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt een enorm aantal kijkers aan zich wist te binden. Het scoorde zelfs beter dan het Journaal van acht uur.

In totaal keken 2.3 miljoen mensen naar de eerste aflevering, waarmee het ruimschoots meer kijkers wist te trekken dan het Journaal van acht uur dat 1.8 miljoen kijkers trok. Het is alweer het achtste seizoen van het zeer succesvolle bakprogramma op NPO 1. Uiteraard ligt de presentatie weer in handen van André van Duin. Op Twitter werd weer gretig meegebakken.

Schaatsen

Een kerstcadeau voor de schaatsliefhebber is het kwalificatietoernooi voor de WK Afstanden op NPO 1. Op zaterdag, zondag en maandag wordt er in Thialf gereden op alle afstanden. Eigenlijk levert dat altijd wel prima kijkcijfers op, zo ook nu. Vrijwel alle afstanden schommelen rond de miljoen kijkers. 

Ook het cultprogramma Promenade kwam op zondag met een speciale eindejaarsaflevering. Daar werd vermoedelijk minder naar gekeken dan presentator Diederik Ebbinge had gewild. Er stemden slechts 388.000 mensen af op het NPO 3-programma. Draadstaal deed het op dezelfde zender iets beter met 463.000 kijkers.

Linda's Wintermaand

Zondagavond was ook de laatste aflevering van Linda's Wintermaand op SBS 6, waarin de presentatrice André Hazes en Natacha Harlequin aan het woord liet. Het aantal van 866.000 kijkers dat dit keer voor de buis zat viel wellicht ook wat tegen.

De serie Kerstgezel.nl van NPO 1 scoorde 761.000 kijkers, terwijl Pauw komt binnen op dezelfde zender 747.000 mensen aan zich wist te binden. Op RTL 4 scoorde Een tegen 50 weer prima met 921.000 belangstellenden. 

Meer over