Angela Lansbury krijgt Gouden Roos

7 juni 2017 11:37 | sterren | Door Televizier

© CBS

Angela Lansbury (91), beter bekend als thrillerschrijfster annex amateurdetective Jessica Fletcher uit Murder she wrote, krijgt een Gouden Roos voor haar hele oeuvre.

Het gaat om deĀ Rose d'Or Lifetime Achievement Award en Angela mag de prijs in september komen ophalen in Berlijn. En dat gaat ze doen ook. „Ik voel mij vereerd dat ik naar Berlijn mag komen en deze gewilde award mag ontvangen”

Frank en Elvis

De Rose d'Or is dik verdiend want Angela Lansbury werkt al sinds 1944 als actrice, werd op haar 17de genomineerd voor een Oscar en werkte met mensen als Frank Sinatra en Elvis Presley. Ze speelde in vele producties maar zal onvermijdelijk de geschiedenis ingaan als de pittige en tikje bemoeizuchtige Jessica Fletcher die meestal misdaden oploste in het pittoreske plaatsje Cabot Cove.

Moordhoofdstad

Angela maakte 264 afleveringen van Murder she wrote waarin ze 264 moordenaars in hun kraag greep. Dat maakte Cabot Cove tot moordhoofdstad van de wereld. Zelfs in Honduras, waar iedere 74 minuten iemand op gewelddadige wijze om het leven wordt gebracht, was het niet zo bar en boos.

Lees ook: Angela Lansbury zou in een beroemde serie gaan spelen. Maar dat gaat niet door.

Gastrollen

Vele Hollywoodsterren waren fan van Murder she wrote en kwamen graag in Cabot Cove op bezoek voor een gastrol. George Clooney, Corteney Cox, Matthew Perry, Tom Selleck en Leslie Nielsen lieten zich allemaal zien bij Mrs. Fletcher.

Indien je nu de smaak te pakken hebt, hieronder kun je een extra lange Murder she wrote-aflevering zien:

Meer over