Angela Lansbury speelde Jessica Fletcher vooral voor het geld

Angela Lansbury schitterde jarenlang als speurneus Jessica Fletcher in Murder she wrote. Maar de actrice vond de geliefde detectiveserie vooral financieel aantrekkelijk.

Angela Lansbury (90) speelde tussen 1984 en 1996 de hoofdrol in de gemoedelijke crimeserie Murder she wrote, in Nederland beter bekend als Jessica Fletcher. De serie werd wereldwijd verkocht en ook in dvd-vorm leeft de show voort. Maar Lansbury koos bewust voor de show vanwege het geld, zo onthulde ze aan de Britse krant The Mirror

Geen droog brood

De Britse actrice werd op haar 17e al genomineerd voor een Oscar en werkte met sterren als Frank Sinatra, Bea Arthur en Elvis Presley, maar ze heeft ook een hele praktische kant: "Ik deed heel veel theater, ik hou van theater maar op een bepaald moment besef je dat er geen droog brood mee te verdienen valt. Daarom koos ik voor televisie, zeker toen de interessante rol van Jessica Fletcher me werd aangeboden: een gepensioneerde lerares de schrijfster en privé-detective wordt? Hier kan ik iets van maken!"

Sinatra

Uiteindelijk maakte Lansbury 264 afleveringen en tv-specials ais Jessica Fletcher. Tot haar verbazing bleek Frank Sinatra fan van Murder she wrote. De zanger nodigde Lansbury eens uit voor een luxe galadiner omdat hij zo genoot van de show.

Reageren