'Bespreekbaar maken'

Anouk Hoogendijk getroffen door tweede miskraam

21 december 2021 10:54 | sterren | Door Jef Willemsen

© EO
Oud-voetbalster en analist Anouk Hoogendijk deelt verdrietig nieuws: ze is voor de tweede maal dit jaar getroffen door een miskraam.

2021 is een zwart jaar voor Hoogendijk en haar vriend Pieter. Het stel kreeg twee miskramen te verwerken. 

Spoedoperatie

Op Instagram doet Hoogendijk haar verhaal uit de doeken. Nadat ze eerder dit jaar al een kindje verloor, ging het begin december weer mis toen ze 14 weken in verwachting was: "Drie dagen ziekenhuis met veel teveel bloedverlies en daardoor ook nog een spoedoperatie."

Miskraam

De klap komt bovenop de miskraam die ze begin dit jaar moest verduren: "Na acht weken zwangerschap kregen we te horen dat het een miskraam was en heeft het zes weken geduurd om alles goed m’n lichaam uit te krijgen."

Tegenslagen

Hoogendijk besloot haar vreselijke nieuws te delen met een goede reden: "Het liefst sluit ik mezelf nu wekenlang op en verstop ik me lekker onder mijn dekens. Maar ik weet dat er helaas velen zijn, die met dit soort tegenslagen te maken krijgen. Ik denk dat het goed is dat we dat bespreekbaar maken en elkaar daarin steunen. Daarnaast wil ik ook niet doen alsof het goed met me gaat, terwijl dat nu even niet zo is. Dat kost energie en die heb ik nu niet."

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anouk Hoogendijk (@anoukhoogendijk)

Meer over