Hij wil ze een klap verkopen

Arie Boomsma noemt VI-mannen ‘zwakke tv-makers’

22 mei 2018 14:57 | sterren | Door Televizier

© SBS/Elvin
Arie Boomsma is niet te spreken over Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. De gespierde presentator wordt zo nu en dan zelfs agressief van de voetbalkenners. Hij noemt ze ‘zwakke tv-makers’ en het liefst verkoopt hij ze een draai om de oren.

Arie Boomsma stond centraal in het programma Spotlight op YouTube-kanaal #FIRST. Daar werd hij geconfronteerd met harde uitspraken van Johan Derksen over de tv-show Uit de kast, waarin jongeren vertellen dat ze homoseksueel zijn. “Soms denk ik natuurlijk ook gewoon: je moet erheen en die jongens klappen, weet je wel. Dat is mijn eerste gedachte weleens, hoor.”

Verbaal gevecht

Ondanks de agressieve gedachtes zou Arie hen nooit een tik op de neus verkopen. Hij gaat het gevecht liever verbaal aan. “Ik zou heel graag live met die jongens in debat gaan en ze alle hoeken van de studio laten zien”, aldus Arie.

'Zwakke tv-makers'

De eerste verbale vuistslag is al een feit. “Als je zo’n man in het echt tegenkomt is het altijd: ‘Ja ja ja, ging een beetje te ver, dat moet je begrijpen.’ Dan zijn ze een beetje bangig. Ze zullen nooit iets zeggen in dat programma waar hun doelgroep het niet mee eens is. Ze pakken liever homo’s, transgenders, Sylvana Simons, weet je wel. Mensen die toch al veel klappen krijgen, daar pissen zij graag overheen. Ik vind het heel zwakke tv-makers.”

Lees ook: Jan de Hoop furieus op dierenwinkel

Meer over