Karma

Arjen Lubach liep door bedrog wereldhit mis

19 augustus 2020 15:23 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Arjen Lubach had in 2014 een wereldhit op zijn naam kunnen hebben, ware het niet dat een toenmalige vriend het liedje zonder zijn medeweten verkocht.

Arjen doet deze pijnlijke bekentenis in zijn nieuwe boek Stoorzender.

Firestone

In de 538 Ochtendshow kon dj Frank Dane het niet laten het incident op te rakelen. Frank had uitgezocht dat het om Firestone ging, dat in 2014 een wereldhit was voor Kygo. Het lied komt uit de koker van een Noorse producent, maar die zou het weer gekocht hebben van Arjens voormalige vriend. Lubach ontkende noch bevestigde dat het ging om Firestone.

Karma

Wel gaf hij als toelichting: "Ik heb meegewerkt aan een liedje en dat er inderdaad een vriend is geweest die zonder mij daar in te kennen, terwijl het bedoeld was voor ons gezamenlijke project, het nummer heeft verkocht aan iemand anders. Op een gegeven moment hoorde ik het op de radio ineens." Toch heeft Lubach nooit overwogen juridische stappen te ondernemen: "Dat levert zoveel negatieve energie op. Mijn grootste wraak zou zijn dat ik ooit zelf nog een wereldhit schrijf. Karma technisch geeft me dat veel meer voldoening."

Jelle

Het is niet voor het eerst dat Lubach succes heeft in de muziek. In 2001 scoorde hij als 'Slimme Schemer' al een hit in Nederland met Jelle en als deel van dj duo The galaxy. Ook scoorde hij vorig jaar een bescheiden hitje met het nummer Beter in bed uit zijn theatershow Arjen Lubach LIVE!

Meer over