Spanje op slot

Bassie en Adriaan kunnen elkaar niet zien door coronavirus

22 maart 2020 22:37 | sterren | Door Daisy Heyer

© ANP
Verdrietig nieuws: ook Bassie en Adriaan zijn van elkaar gescheiden door het coronavirus. Dat laat een woordvoerder van het duo weten.

Aad van Toor, beter bekend als Adriaan, woont in Spanje. Hoewel hij normaal zijn broer eens in de paar weken bezoekt in Nederland, kan dat nu niet: in Spanje is de noodtoestand afgekondigd. Het is daarom sinds zaterdag niet toegestaan voor vliegtuigen uit Spanje om in Nederland te landen. 

De 84-jarige Bassie die in Vlaardingen woont, moet het voorlopig dus zonder zijn broer Aad toen. Bas leeft een vrij eenzaam leven, omdat hij de afgelopen jaren met gezondheidsproblemen kampte en sindsdien weinig meer buiten komt. Ook telefoneren schijnt lastig te zijn: Aad is slechthorend en Bas kan moeilijk praten door de tia die hij vorig jaar had. 

grote expositie

Er was kortgeleden nog leuk nieuws over het duo: komende zomer zou er een grote expositie over hun werk in Museum Vlaardingen komen. De broers zijn ook nu nog onwijs populair: de dagelijkse updates op hun YouTube-kanaal trok de afgelopen week dagelijks meer dan 150.000 kijkers. 

Meer over