Bassie en Adriaan nog steeds in de clinch met oud-collega's

15 maart 2016 09:49 | sterren | Door Televizier

© Entertainment One Benelux.

Aad van Toor snapt niet dat zijn oud-collega's van plan zijn om de broers opnieuw aan te klagen. "Ik ben zo teleurgesteld. Ik heb ze altijd als vrienden bestempeld." 

De twee broers liggen al langere tijd in de clinch met de vijf acteurs. Er is al jaren ruzie over geld dat hen toebehoort en er is zelfs een gerechtelijke uitspraak geweest. De clown en acrobaat moeten betalen, maar wanneer ze dat doen mogen ze zelf bepalen. Het vijftal heeft de poen dus nog niet gezien. De Baron ( Paul van Gorcum) is daarom weer van plan om samen met zijn oud-collega's naar de rechter te stappen. 

Duizenden euro's 

190.000 euro, dat is wat de vijf nog willen hebben. Dit is volgens hen het geld dat ze nooit zagen van latere dvd-verkopen en uitzendingen waar ze ook in te zien waren. Het gaat om titels als De Schatkaart, De Kroon, De Verzonken Stad, Europa, Amerika en Grootmoeders Tijd. 

Teleurgesteld 

Aad zegt in een interview met het AD dat dit onzin is. Het gaat volgens de broers slechts over een paar honderd euro, omdat ze niet veel te zien waren in de uitzendingen. "Ik ben zo teleurgesteld. Deze acteurs heb ik altijd als vrienden bestempeld. Als ze nog geld van ons tegoed hadden, waarom zijn ze nooit naar ons toe gekomen?"

Luizenleventje 

Volgens de acrobaat kwamen zijn oud-collega's toentertijd niks te kort: "Deze acteurs hadden een luizenleventje bij ons. Ze werden goed betaald en in de watten gelegd. En nu eisen ze ineens duizende euro's. Al die tijd heb ik mijn mond gehouden, maar nu ben ik er klaar mee." 

Lovend 

Ondanks dat de vijf acteurs het tweetal wederom voor de rechter willen slepen, blijven ze lovend over hen. "Het gaat er niet om dat mijn cliënten hun voormalige werkgevers een hak willen zetten. Ze zijn nog altijd erg lovend over Bas en Aad van Toor. Waar het om gaat is dat ze nooit hebben gekregen waar ze volgens hun contract recht op hebben. Daarom overwegen we nu opnieuw naar de rechter te stappen", stelt Bianca von der Oelsnitz, de advocaat van het vijftal. 

Lees ook:

Bassie en Adriaan hebben echt ruzie met de Baron 

 

Meer over