Beau en Albert herenigd bij RTL Boulevard

RTL Boulevard beleeft morgen een bijzondere reünie: na meer dan 10 jaar zitten Beau van Erven Dorens en Albert Verlinde weer samen achter de desk. 

Beau was Boulevard-presentator van het eerste uur, samen met Albert Verlinde maakte hij het in 2001 gelanceerde showprogramma tot een succes.

Albert & Beau

Vooral de wisselwerking tussen Albert en Beau was een belangrijke factor van het vroege succes van RTL Boulevard. Waar Verlinde vol vuur en bloedserieus de meest minieme nieuwtjes in showbizzland behandelde, was het Beau die met licht cynisch commentaar of een veelzeggende blik zorgde voor de broodnodige relativering. In maart 2005 stopt Beau echter, officieel omdat hij meer tijd met zijn gezin wil doorbrengen. Enkele maanden later blijkt echter dat hij de overstap maakte naar John de Mols nieuwe zender Tien.

Twitterfittie

Hierdoor werd de band tussen Albert en Beau lichtelijk verstoord. Dat Albert een paar jaar later suggereerde dat Beau's nieuwe roman Pijn wel érg veel leek op het Franse boek 99 Francs deed de relatie ook geen goed. In 2013 was er zelfs een openlijk Twitter akkefietje. Inmiddels presenteerde Beau bij SBS de Boulevard-tegenhanger Shownieuws en was net "Onnogate" losgebarsten. Toen Verlinde zich laagdunkend uitliet over Shownieuws en SBS had Beau wel wat te zeggen tegen zijn oud-collega.

Vergeven en vergeten

Daar bleef het een tijdlang bij, tot Beau afgelopen mei de overstap maakte van SBS 6 naar RTL 4. Al snel gingen stemmen op dat zijn terugkeer ook een rentree bij Boulevard zou betekenen. Albert kon dat met vreugde bevestigen, zo zei hij destijds in de uitzending tegen Winston Gerschtanowitz: "We zitten echt ongelooflijk op Beau te wachten. Ik heb gehoord dat het gewoon gaat gebeuren. Het komend jaar gaat Beau af en toe op jouw plek zitten om heerlijk weer RTL Boulevard te presenteren en hij is van harte welkom.”

Vervanging Winston

En dat "af en toe" is nu daar. Winston is geveld door de ziekte van Pfeiffer, waardoor de kruk weer vrij is voor Beau die in een eerder interview al zei dat het alles behalve zijn ambitie is opnieuw het gezicht van Boulevard te worden. "Ik ben hooguit de invaller van de invaller", zei hij destijds. Ook verwacht Beau geen nieuwe bonje met Albert: "We hadden natuurlijk ooit mot met elkaar. Maar hoe gek het ook klinkt. We zijn toch altijd een soort huwelijk geweest.”

 

Reageren