Beau Schneider minstens 6 maanden uit GTST

19 september 2015 13:16 | sterren | Door Televizier

Tim Loderus verdwijnt binnenkort zeker een half jaar uit Meerdijk. Acteur Beau Schneider moet vanwege de flexwet noodgedwongen een break inlassen. 

Beau maakte het nieuws zelf bekend in RTL Boulevard.

Beau in Baantjer

Tot voor kort bedroeg de door de flexwet voorgeschreven wachttijd drie maanden. Inmiddels is dit verlengd naar zes maanden. Een flinke periode, maar gelukkig hoeft Beau niet werkeloos thuis te zitten. Hij debuteert op zaterdag 19 september als Vledder in de toneelversie van de met een Gouden Televizier-Ring bekroonde misdaadserie Baantjer

Flexwet nekt GTST'ers

Het is niet voor het eerst dat GTST-acteurs verplicht een tijdelijke pauze moeten nemen. De flexwet regeling trof eerder al Guido Spek, zijn personage bracht maanden door in een Amerikaanse afkickkliniek. Voor de Vlaamse Louis Talpé was zijn naderende flexwet vertrek in 2013 zelfs een reden helemaal te stoppen met de serie. Beau belooft zijn fans dat hij echter wel terug zal keren.

Exit Tim Loderus

Beau wilde nog niet zeggen hoe de schrijvers zijn personage Tim uit de serie gaan schrijven. Het zou niet voor het eerst zijn dat hij maanden vermist is, zo werd hij vorig jaar langdurig gegijzeld. Ook kampte hij tijden met geheugenverlies na een bootongeluk. Wellicht wordt het lot van Loderus al beslecht in de extra lange GTST-jubileumaflevering op 1 oktober?

Meer over