Na belediging bij VI Vandaag

Bram Moszkowicz: 'Sommige mensen denken dat Derksen seniel wordt'

22 februari 2022 01:02 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6

Bram Moszkowicz haalt hard uit naar de mannen van VI Vandaag nadat de oud-advocaat er van langs kreeg in de meningenshow. Vooral Johan Derksen moet er aan geloven.

De onvrede tussen Moszkowicz en VI Vandaag ontstond vorige week toen tafelgast Özcan Akyol opmerkte over Bram: “Ooit was die man dé advocaat van Nederland en nu zit ‘ie heel zielig daar bij Shownieuws met al die andere slijmballen. Dat is gewoon treurig om te zien.”

Treurigheid

Johan Derksen deed vervolgens een duit in het zakje inzake Bram: “De treurigheid komt voort uit het feit dat hij gewoon een inkomen bij elkaar moet verdienen.” Dat was tegen het zere been van zowel Moszkowicz als Shownieuws en het panel nam de tijd te reageren.

Laf

In de eerste plaats was Moszkowicz vooral verbaasd over de aanval vanuit VI Vandaag: “Ik weet niet waar het vandaan komt. Ik was uitgenodigd om vaste tafelman te worden daar, die uitnodiging heb ik verder niet meer gekregen. Ik heb er een keer gezeten, naar tevredenheid vonden ze. Maar toen ben ik op de lijst van namen gezet waar iedereen zo’n beetje op stond. Dat vind ik allemaal niet erg, maar dit vind ik laf.”

Ballen

Moszkowicz verklaarde confrontatie te hebben opgezocht: “Ik kan best kritiek maar ik weet niet wat er nu aan de hand is. Ik ken Wilfred Genee vrij goed, dus heb hem een appje gestuurd en gezegd: “Als ze nou ballen hebben, nodig me dan uit dan ga ik met ze in discussie. Maar dan ben ik er wel bij.” Niets meer over gehoord.”

‘Seniel’

Vervolgens verklaarde Bram, die bleef beweren heus niet gepikeerd te zijn: “Sommige mensen denken dat Derksen seniel aan het worden is. Dat weet ik niet. Ik ben geen dokter”. Dit tot verbazing van zijn collega Albert Verlinde die zich afvroeg of de ex-strafpleiter aan het terug meppen was. Bram: “Nee, maar goed… dat lees ik.” Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds noemde de naam van publicist Erik de Vlieger, waarop Verlinde weer verklaarde dat het wel heel heftig is om te roepen.

'Eus versta ik niet'

De nog altijd écht niet pinnige Bram voegde er vervolgens nog eens aan toe: “En wat Eus zegt versta ik soms niet, dus daar wil ik helemaal niks van zeggen.” Albert bleef erbij: “Je hoeft echt niet terug te meppen.”

Meer over