Carry Tefsen over Opoe Withof

19 November 2012 14:03 | sterren | Door Televizier

’t Spaanse Schaep’ sloot af met een tragische gebeurtenis: Opoe Withof ging dood. Maar in de nieuwe reeks is Opoe terug. Actrice Carry Tefsen vertelt hoe dat precies zit. 

Opoe Withof is dood; toch hebt u een rol in ’t Schaep in Mokum! Hoe kan dit?
Carry Tefsen: „In de nieuwe serie speel ik een geest die is teruggekeerd op aarde. Het is de bedoeling dat Opoe de boel beneden nog een beetje blijft regelen, want tijdens haar leven leidde ze alles ook vaak in de banen die ze in haar hoofd had. Nu is dat ook het geval: ze wordt teruggezonden naar de aarde en mag zelf bepalen hoe ze alles oplost.” 

Kun je de boel beneden nog een beetje ondersteunen als geest?
Iedereen moet me eerst natuurlijk weer leren kennen. Langzaamaan moeten ze me in de gaten gaan krijgen, want ze kunnen mij in eerste instantie niet zien. Alleen als ik wil dat mensen me opmerken, zien ze me. Vreemden hebben dus helemaal niets door. In de eerste aflevering herkent alleen Lukas me, maar in de latere afleveringen weet vrijwel de hele groep dat ik er ben.”

Wat vind je van je rol als Opoe Withof? 
„Ik ben heel blij met mijn rol. Het is dubbel, want aan de ene kant vind ik het jammer dat ik niet meer helemaal bij de groep hoor. Je staat er als het ware buiten. Aan de andere kant is Opoe toch wel een bijzonder persoon geworden en dat vind ik heel leuk.” 

’t Schaep in Mokum, vanaf 7 januari 2013 bij de KRO op Ned. 1

Meer over