Vrouw tussen de mannen

Celine Huijsmans kijkt uit naar gevecht Badr en Rico

6 augustus 2019 09:05 | sterren | Door Televizier

© ANP Kippa

Als echte nieuwsjunk zit Celine Huijsmans (34) dagelijks de actualiteit op de hielen: niet alleen bij Shownieuws, maar ook als nieuwslezer bij Veronica inside, de middagshow van Radio Veronica. Ontspannen doet ze ook: "Ik ben ook fan van extreme sporten als kickboksen. Ik kan me nu al verheugen op het komende gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari.", aldus de presentatrice in een interview met Televizier.

Tekst: Jef Willemsen

Hoe bevalt het bij Veronica inside?

“We zijn ruim een half jaar bezig, maar ik merk nu al dat ik helemaal op mijn plek zit. De combinatie radio en televisie bevalt uitstekend en Veronica inside is een heel leuk radioprogramma om te maken, ook vanwege de interactie met de luisteraars.”

Is het niet pittig om tegen drie mannen op te boksen?

“Nee hoor, de balans tussen ons is juist goed: Wilfred wil de diepte in en is heel uitdagend en onvoorspelbaar terwijl Rik en Niels het tempo hoog houden en heel scherpe opmerkingen maken. We raken nog iedere week beter op elkaar ingespeeld. Ik weet hoe ze op bepaalde zaken reageren en stel mijn nieuwsbulletins ook zo samen dat ze erop kunnen inhaken. En als het teveel haantjes worden dan grijp ik wel in hoor, haha!” 

Waar let je nog meer op bij je nieuwskeuzes?

“Ik probeer naast het gesprek van de dag ook een goede mix van human interest-, showbizz-, en hard nieuws aan bod te laten komen. Tijdens de uitzending ben ik voortdurend op zoek naar het laatste nieuws. Het geeft een kick om ergens als eerste mee te komen, maar je staat wel voortdurend op scherp. Als de uitzending erop zit, ben ik even helemaal kapot.”

En dan presenteer je ’s avonds ook nog Shownieuws?

“Ja, dat zijn lange dagen maar ik krijg er als nieuwsjunk ook veel energie van, ook omdat ik voor de variatie items op locatie maak. Bij Shownieuws ben ik deel van het team en heeft de redactie al een draaiboek klaar als ik arriveer. Toch komt het in de kern op hetzelfde neer: zo helder mogelijk het nieuws vertellen en het er aan de desk met elkaar over hebben. Feitelijk is Shownieuws radio met beeld.”

Hoe kom je tot rust?

“Ik ga regelmatig floaten. Van zo’n uurtje drijven op zout water in een donkere kamer zonder prikkels knap ik helemaal op. Verder sport ik veel: fitness, snowboarden en windsurfen. Ik ben ook fan van extreme sporten als kickboksen. Ik kan me nu al verheugen op het komende gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Zowel de tactieken die ze gebruiken in de ring, als het hele mediacircus eromheen vind ik fascinerend. En het is gewoon lekker om af en toe een trap uit te delen.”

Is dat niet gevaarlijk?

“Ik probeer een beetje op te letten: downhill mountainbiken is bijvoorbeeld net iets te riskant. Maar, het gaat inderdaad weleens mis. Afgelopen zomer stond ik met mijn benen onder de pleisters in een weiland voor Shownieuws omdat ik ze de dag ervoor had opengehaald bij een windsurfongelukje. Niet heel glamoureus, maar ik houd nu eenmaal van de adrenalinestoot.”

Celine is te zien: Shownieuws, elke dag om 22.50 uur bij SBS 6

En te horen: Veronica Inside, van maandag t/m donderdag om 16.00 uur, vrijdag om 15.00 uur, op Radio Veronica

Meer over